The Aurora

Eksklusive dager i Sør-Sverige

Stråhatter og Pebble-vibber til Sør-Sverige

Det har vært klassiske biler i svenske Båstad tidligere. Nå skal det bli alvor – visstnok.

Publisert Sist oppdatert

I desember kunne vi lese i Upsala Nye Tidning:

«The Aurora Scandinavian Concours AB, som har sitt säte i Uppsala, uppger att de ska ägna sig åt ‘arrangement av utställningar och mässor’».

Selskapet ble registrert den 19. desember, aksjekapital 100.000 kroner og styreformann: Filip Larsson, 49 år.

Dermed ramlet en del brikker på plass og det hele gikk fra å være fragmenterte rykter til å bli omrisset av en virkelig historie.

I Sverige har det lenge vært snakk om å lage noe Pebbles Beach-greier. De har tross alt ganske mange fine biler og ganske mange fornemme plener i det landet.

En av dem med peiling på bilene er nettopp denne Larsson. I mer enn 20 år var han ifølge LinkedIn i Autoropa – sist som CEO før han startet sin egen klassisk-bil forretning, Motikon AB, i Uppsala for to år siden.

Hi-end

Autoropa er Ferrari- og Maserati-pusher, forbundet med den skandinaviske organisasjonen der vi også finner norske Formula Auto. Slå alle de nordiske delene av gruppen sammen, og du har en av verdens store Ferrari-distributører.

Nå har Aurora endelig vist seg frem med sin egen forholdsvis luftige hjemmeside. Men de frister i hvert fall med sesongens mest ettertraktede invitasjon – nemlig til et Garden Party i Norrviken Gardens—med cocktails, musikk og gourmet nytelser.

Iblandet biler selvfølgelig.

Datoen er 5.-7. juli – kryss av i boka hvis du allerede nå vil forsøke å sikre deg sesongen mest eksklusive invitasjon, der selvfølgelig Christian von Königsegg er en del av det «visjonære vertskapet».

Selvfølgelig fordi han er jo en virkelig hands on representant for noe av det mest eksklusive på fire hjul i hele verden – og også fordi han opererer rett på baksiden av Båstad – på den andre siden av odden.

Fire pilarer

Konkrete informasjoner finner vi foreløpig ikke, men det er åpenbart fire hoved-søyler arrangementet skal hvile på. The Concours som jeg regner med blir et antall personer i blazer og stråhatt som noterer omhyggelig og til slutt utroper en vinner. Så har vi, selvfølgelig, en auksjon. Ikke noe er som en concours for å få flyttet på noen biler som ellers har en tendens til bare å ta opp plass og dra renter.

Det loves også en avdeling som heter Art & Design, der ‘Nordisk chic skal forenes med globale trender (!) – krysningspunktet mellom skandinavisk flair og internasjonal stil’.

Og til sist The Classic Car Park, der jeg går ut fra at folk blir invitert til å vise frem juvelen sine – etter at de har sluppet gjennom et og annet nåløye.

Det kan sikkert bli bra. Jeg har vært på klassiske bildager i Båstad før, men jeg har en liten følelse av at Aurora-arrangementet kanskje vil bli litt mer pompøst. Jeg vet også at det er ganske mange klassisk-bil arrangementer i Norge – og ikke minst i Sverige – med et litt mindre innslag av logomani.

Men lykke til, det skal bli interessant å følge arrangementet.

Powered by Labrador CMS