Nissan : Nissan lanserer et nytt alternativ - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
10 bilder i galleri
Nissan lanserer et nytt alternativ
Jeg skal medgi at jeg måtte lese denne meldingen to ganger for å skjønne hva det dreier seg om. Jeg skal gjøre mitt beste for at du slipper det.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Nissan lanserer en ny teknologi med betegnelse e-Power, og som du sikkert har gjettet dreier det seg om biler med elektrisk drivlinje. Men de mangler en viktig detalj sammenlignet med tradisjonelle elbiler – nemlig stikkontakten. Derfor er systemet ulikt alt annet på markedet.

Elmotoren er hentet fra Leaf, verdens mest solgte elbil. Men i motsetning til Leaf, som lades fra strømnettet, benytter e-Power en liten bensinmotor som generator.

Fordelen er ifølge Nissan at systemet blir så kompakt at det kan brukes i småbiler siden den store batteripakken er erstattet med en vesentlig mer kompakt enhet.

Og du slipper unna rekkeviddeangsten siden bilen drives av bensin som er tilgjengelig 24/7 de fleste steder.

Bensinmotoren, en tresylindret 1,2-liter, har ingen forbindelse med drivhjulene. Den sørger kun for å forsyne batteriene med strøm når de nærmer seg utladet eller når belastningen er ekstra stor i høye hastigheter.

Siden elmotoren driver hjulene får man frem egenskapene som kjennetegner elbiler – som et kraftig dreiemoment ved lave turtall – førstemann ut av lyskrysset – og stille drift.

(saken fortsetter)

Ifølge Nissan vil forbruket fra en slik bil være på nivå med det man får i en tradisjonell hybrid, som f.eks. Prius

Men de norske elbilfordelene kan du skyte en hvit pil etter – i Norge vil denne bli kategorisert som en vanlig hybrid, om den i det hele tatt kommer i salg her.

I Japan introduseres e-Power i Note, men systemet kan være kompakt nok til å få plass i nye Micra. Ikke et ord om batterikapasitet eller rekkevidde foreløpig. Men det er neppe så mange som sitrer av spenning.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: