Hyundai : Genesis sikter høyt med sin første elbil - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
13 bilder i galleri
Genesis sikter høyt med sin første elbil
Mens søsknene Hyundai og Kia konsentrerer seg om volumsjiktet, retter Genesis skytset mot de høyere sfærer når de presenterer sin første elbil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Genesis utvider stadig sitt territorium, og nå står Kina for tur. Det markerer de ved å presentere vakre Genesis X – konseptbilen vi omtalt for et par dager siden

Men de har også med seg en elektrisk utgave av luksuslimousinen G80 som gjør sin verdensdebut i Shanghai. Her snakker vi stor sedan som gjerne utfordrer tysk premium.

Siden elbilen deler det meste med fossildrevne G80 må vi regne med at det også gjelder plattformen som i utgangspunktet er bygget for bakhjulsdrift.

Dermed skiller den seg fra de nylig lanserte modellene fra Kia og Hyundai som bygges på den nyutviklede helelektriske plattformen, men flere av egenskapene fra denne kjenner vi likevel igjen.

Siden Kina fortsatt benytter sin egen NEDC-syklus oppgir Genesis en rekkevidde på over 500 kilometer basert på denne, men legger til at den ifølge koreansk syklus oppnår 427 km.

Men du trenger ikke stoppe altfor lenge for å toppe batteriene – med ekspresslader på 350 kW går du fra 10 til 80 prosent i løpet 22 minutter.

Og da skjønner du at bilen har 800 volts arkitektur, og hos Hyundai-familien betyr det at den også er kompatibel med 400 V system uten behov for adapter.

Electrified G80 har firehjulsdrift gjennom en motor på hver aksel. Samlet effekt er 272 kW (370 hk) og maks dreiemoment 700 Newtonmeter som skal få deg til hundre på rundt fem sekunder.

Enn så lenge må du nøye deg med å se bilder av bilen, for det er foreløpig ingen informasjon om forestående Europa-debut.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: