Lucid: 800 km + på en lading - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
62 bilder i galleri
Lucid: 800 km + på en lading
Akkurat nå er det åpenbart rekkevidde som er i skuddet. Mer ekstremt enn noensinne. I hvert fall forteller nå Lucid Motors at deres Air Dream Edition Range vil ha mer enn 800 kilometer rekkevidde. Dette ifølge offisielle amerikanske EPA-tall – påstår de.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Dermed et det altså satt en ny rekord. Den slår Tesla Model S Long Range med mer enn 150 km!

Nå er det kanskje relevant å huske at Lucid enda ikke har levert en eneste bil.

Og kanskje like relevant: de forteller også at Lucid Air Dream Edition Performance med 1111 hk, og deres Grand Touring versjon har fått glimrende EPA rating – men når våre venner i Autoweek ser nøyere etter er i hvert fall ikke denne dukket opp på EPA-listene ennå.

Men det er ingen grunn til for mange konspirasjonsantydninger her. Opp gjennom sin utviklingshistorie har Lucid mange ganger vist at de leverer

Og når Peter Rawlinson – han er både CEO og CTO – sier at den fantastiske rekkevidden ikke er oppnådd ved å lempe en kjempestor batteripakke oppi bilen, er det grunn til å høre etter.

Han er flink til å fortelle om 900 V batteriene og deres eget BMS (battery management system), om de miniatyriserte driv-enhetene, om ‘Wunderbox’ teknologien – alt det som er med på å sikre høy effektivitet. Eller til å få bilen til å kjøre lenger på mindre batterienergi enn konkurrentene.

Men til denne historien hører også at rekord-rekkevidde-bilen har en batteripakke på 113 kWt, mens den nærmeste Tesla-konkurrenten nøyer seg med 100 kWt.

Fremdeles finnes det ikke en eneste Lucid-kunde der ute som kan verifisere noen av produsentens påstander. Men nå påstår de at de første bilene skal leveres ut på slutten av året. Og da virker det som om de mener dette året. Da får vi kanskje høre mer.

Det nærmeste vi er kommet denne super-elbil produsenten, som til en avveksling ikke er kinesisk, men amerikansk, er noen stengte dører i det mest fasjonable forretnings-strøket i München. Der fortalte skilt at de skulle åpne på våren neste år.

La oss håpe det skjer, dette er dyre lokaler å holde stengt.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: