Renault : Allsidig plattform - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
Allsidig plattform
RENDERINGER: Renault har allerede gitt oss smakebiter av sin elektriske fremtid, men vi kan røpe enda litt mer.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det er snart et år siden Luca di Meo avslørte flere detaljer rundt Renaults fremtidsplaner, og på bilutstillingen i München fikk vi et første møte med en gjenoppstått Renault 5 i elektrisk innpakning. En kul sak. 

Det viktigste i den nære fremtiden er selvsagt Megane E-Tech som kommer til Norge i løpet av våren som en reell utfordrer i kompaktklassen. Den har i alle fall på papiret det som skal til for å bli en volumselger.

På samme plattform som Renault 5 EV skal det også bygges en mer høyreist fetter som på utviklingsstadiet omtales som Renault 4ever, og da skjønner du at røttene strekker seg tilbake til Renault 4 som var i produksjon fra 1961 til 1994.

Mens Renault 5 skal lanseres som en sporty kombikupe, blir 4ever en kompakt crossover. Ifølge designsjef Gilles Vidal blir bilen «retro-moderne» for å appellere bredt. Modellen skal etter planen lanseres i 2025.

4ever blir bare en av ti nye elbiler fra Renault som skal presenteres innen 2025, og innen 2030 skal de kun selge elbiler i Europa. Flere av disse skal bli såkalte «tidløse klassikere», noe vi har fått eksempler på gjennom Renault 5.

Begge de nye kompaktmodellene skal baseres på ny batteri- og elmotorteknologi som er under utvikling hos Renault Group og skal sørge for kraftig kutt i produksjonskostnaden – ifølge de Meo blir nye 5-eren 33 prosent billigere å bygge enn Zoe

Renault har bekreftet at Alpine skal lansere flere sportslige elbilerden første kommer i 2024

De forteller også at den kompakte plattformen med betegnelse CMF-BEV skal benyttes for en kompakt varebil, og det har satt fantasien i sving hos vår illustratør.

Her har han manipulert frem renderinger av hvordan en slik modell kan se ut basert på den klassiske Renault 4 Fourgonette varebilen.

Luca di Meo har fortalt at Zoe pensjoneres i 2024, og det kan passe fint med lanseringen av de nye modellene, Renault 5 EV og 4ever.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: