Alpine : Alpine går elektrisk - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Alpine går elektrisk
RENDERINGER: Alpine skal samle Renault-gruppens sportslige aktiviteter, og snart blir de helelektrisk.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Som øvrige medlemmer av Alliancen står Renault overfor en omfattende restrukturering. Den nye sjefen, Luca de Meo er ansvarlig for omleggingen, og familiens nyeste og minste medlem, Alpine, er definitivt omfattet av planene.

Alpine gjenoppsto for fire år siden etter mange år i dvale, og så langt er den lette, midtmotoriserte sportsbilen, A110, deres eneste modell med en produksjon på noen få tusen i året.

Restruktureringen innebærer at Alpine skal benytte seg av Alliancens plattformer, inkludert CMF-EV som er dedikert for elbiler og der Nissan Ariya er første modell ut når den debuterer senere i år.

Planene inkluderer også en elektrisk sportsbil som Alpine skal utvikle i samarbeid med Lotus. Det skal bli spennende å se merkenes lettvekt-profil overført til en batteribil.

Håpet er at Alpine som rent elbilmerke kan få tilgang til det kinesiske markedet hvor Renault sliter med å selge sine konvensjonelle bensin- og dieselbiler.

Les om: Ambisjoner hos Renaults sprekeste

For å bygge merkevaren skal Alpine satse tungt på motorsport. Renaults Formel 1-team har allerede byttet navn til Alpine fra årets sesong, og de har fått tidligere verdensmester Fernando Alonso som fører.

Det kan også være aktuelt å satse videre innen WEC (langdistanseracing) hvor de har vært med en stund, samt Formel E.

I Alpines planer ligger tre nye modeller frem til 2025 – en hot hatch, en crossover og en elektrisk erstatning for A110. Vår dyktige illustratør gir deg smakebiter av hvordan disse kan ta seg ut.

Les også: Alpine inn i ny nisje

Selv Porsche har elektriske sportsbiler i sine fremtidsplaner

Hvis alt går som planlagt skal Alpine gå i pluss i 2025, noe som høres imponerende ut dersom de blir belastet for den runge satsingen innen motorsport.

Luca de Meo kan definitivt være rette mannen for jobben. I sin tid som Seat-sjef gjorde han tilsvarende grep ved å løfte ut Cupra som eget merke for de mest sportslige modellene, og der elbiler også er en del av fremtiden med den heftige ID.4-fetteren Cupra Born

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: