Xpeng : Xpeng starter salget av sin tredje modell - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Xpeng starter salget av sin tredje modell
Det går unna i den norske Xpeng-leiren. I dag starter salget av merkets tredje modell – sedanen P5.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Xpeng P5 gjøres tilgjengelig samtidig i fire europeiske markeder – i tillegg til Norge er det Danmark, Sverige og Nederland.

Les mer om bilen og se flere bilder her

Kundereservasjonsprosessen er digitalisert og tilgjengelig i hvert av disse fire markedene, både via de offisielle nettsidene i hvert land, og Xpeng-mobilappen som ble lansert tidligere denne uken.

– Lanseringen av P5 i fire viktige europeiske markeder er et bevis på vår satsning i Europa. Hver nye Xpeng-modell har det siste av sofistikert teknologi. P5 bringer en rekke funksjoner til en ny kundebase i Europa, et marked der vi bygger oss opp som en langsiktig aktør, sier Leon He, visepresident for det kinesiske selskapet.

– Xpeng P5 er en mellomstor familiesedan, utstyrt med selskapets egenutviklede førerassistentsystem og det intelligente operativsystemet Xmart OS. Bilen kan oppdateres gjennom hele sin levetid (OTA). Den har en slank, aerodynamisk profil og et stort panoramaglasstak for ekstra komfort i kupeen. Rekkevidden blir opptil 465 km (WLTP), og den har et batteri på 66 kWt, sier Claes Persson, administrerende direktør i Xpeng Norge.

Med operativsystemet kan man styre alt av funksjoner i cockpit, og det er et 12,3-tommers instrumentpanel i tillegg til en 15,6-tommers høyoppløselig infotainment-skjerm. Stemmekontrollen i bilen er i stand til å skille mellom fører- og passasjerposisjoner.

Bilen leveres med oppvarmede skinnseter, intelligent luftrensesystem og et avansert surround-lydsystem. Nykommeren har 26 oppbevaringsrom og et 450 liters stort bagasjerom, med tilgang til ytterligere 70 liter under et lokk.

Det er allerede åpnet for å reservere Xpeng P5. Fra andre kvartal vil det også bli mulig å prøvekjøre bilen på norske veier. Da kommer det også mer informasjon om priser og modeller.

De fysiske målene er ikke så langt unna Tesla Model 3 (du finner tekniske data her) som nok blir viktigste konkurrent. P5 er lengre og høyere, så det blir spennende å se hvor prisen legges.

Tekniske data Xpeng P5

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: