Bli med på rekordrunde på Ringen

Audis testfører Frank Stippler har vært på Nordsløyfa med nye RS3. Det resulterte i ny rekord – du kan bli med på testrunden her.

Publisert Sist oppdatert

La oss ta rekorden først som sist: en runde på 7 minutter og 40,748 sekunder er ifølge Audi ny rekord for standardbiler i kompaktklassen og 4,64 sekunder raskere enn noen har prestert i klassen tidligere.

Bilen som vi nylig omtalte, ble kjørt av Audi Sports erfarne racing- og testfører Frank Stippler.

Før start på rekordrunden var det eneste inngrepet Stippler foretok å justere lufttrykket i dekkene – noe som er ekstremt viktig for å få maksimalt ut av dekkene under rådende temperatur- og værforhold.

RS3 er utstyrt med en avansert «torque splitter» som fordeler kreftene optimalt mellom de to bakhjulene, og Stippler fremhever denne som en viktig detalj for å gi bilen de unike kjøreegenskapene.

Under dynamisk kjøring leveres mest moment til det ytre bakhjulet med høyest belastning. I praksis betyr det at i høyresvinger sendes det mest kraft til venstre bakhjul mens det motsatte er tilfelle i venstresvinger.

Rekordbilen var utstyrt med Pirelli P Zero Trofeo R semi-slick dekk som kan bestilles fra fabrikk, 19-tommers keramisk bremsesystem foran, samt RS suspension plus med adaptive dempere.

Audi RS3 har en potensiell toppfart på 290 km/t og gjør unna aksen til hundre på 3,8 sekunder.

Powered by Labrador CMS