Corvette Valet Mode
Corvette Valet Mode
Corvette Valet Mode
Corvette Valet Mode
Corvette Valet Mode

Corvette med babycall

2015-modellen av Corvette er straks hyllevare i USA. En ny finesse gjør at du trygt kan overlate den til barnevakten.

Publisert Sist oppdatert

Valet Parking er en smule mer utbredt i USA enn hos oss. Du kjører til din favorittrestaurant eller -hotell, eller til din eksklusive motebutikk, og overlater bil og nøkkel til en butler / parkeringsvakt. Som du aldri har møtt før, men som selvsagt er utstyrt med uniform i ID-kort.

Når du er ferdig med ditt ærend henter vakten frem bilen din, mens du stikker til ham eller henne noen dollar. I mellomtiden har bilen stått trygt parkert – i alle fall skjer det i de aller fleste tilfeller.

Fristende
Men noen kan nok la seg friste til å ta seg en spinn dersom bilen er spennende. Noe nye Corvette definitivt er.

Chevrolet har i samarbeid med Cosworth utviklet en Performance Data Recorder som vi omtalte i forbindelse med lansering i Las Vergas i januar. Og denne har en funksjon som blir alle uærlige parkeringsvakters mareritt.

Recorderen har nemlig en Valet Mode som bileieren kan aktivisere når han overlater bilen til andre.

Babycall
Funksjonen låser alle oppbevaringsrom, slår av infotainment-anlegget, men ikke nok med det – den spiller også inn video med lyd og registrerer alle data mens Valet-modusen er aktiv.

- Tenk på det som en babycall for bilen, sier Harlan Charles, produktsjef for Corvette.

- Alle som har vegret seg for å gi fra seg bilnøklene til fremmede, vil nå få full kontroll over hva som har skjedd med bilen mens den har stått parkert.

Valet Mode aktiviseres via en unik kode som kun bileieren får oppgitt.

Allsidig
- Vår Performance Data Recorder ble opprinnelig designet med tanke på trackdays, slik at eierne kunne sjekke rundetider og forbedre seg ved å analysere data, sier Charles.

- Men vi fant snart ut at systemet ga flere muligheter, som å gjøre opptak når man kjører i et vakkert landskap, eller som nå – å registrere hva som skjer når du overlater nøklene til andre.

Systemet består av et HD-kamera montert over frontruta, en mikrofon inne i bilen, samt en telemeti-recorder med GPS-mottaker. Data kan overføres til et 8 GB SD-kort som kan lagre inntil 200 minutter kjøretid med bilder og data.

PS!
Chevrolet har nylig kunngjort prisene, og dermed også detaljerte data for toppmodellen Corvette Z06. Og det har medført en viss skepsis blant entusiastene.

LES MER OM CORVETTE Z06

Det viser seg nemlig at bilen blir mye tyngre enn forgjengeren, trass i utstrakt bruk av aluminium. En ny Z06 Coupé veier 1598 kg mens cabrioleten veier 1625 kg.

Det tilsvarer en økning på 158 kg fra forgjengeren, stikk i strid med den som er gjengs i moderne bilproduksjon.

Men entusiastene lar seg nok trøste, ekstra hester og økt dreiemoment mer enn kompenserer for vekttillegget.

Powered by Labrador CMS