Castrol Nexcel
Castrol Nexcel
Castrol Nexcel
Castrol Nexcel
Castrol Nexcel
Castrol Nexcel
Castrol Nexcel
Castrol Nexcel
Castrol Nexcel
Castrol Nexcel
Castrol Nexcel

90 sekunders oljeskift

Det er hva Castrol lover når deres revolusjonerende kassett-system kommer i sving.

Publisert Sist oppdatert

Dette er på linje med den gang man slapp å fomle lenger med filmruller som skulle tres og legges på plass og ikke utsettes for sollys, fordi kassettene kom. Kjent som Instamatic.

1-2-3

Akkurat det samme med Castrols Nexcel, som de foreløpig har vist på Aston Martins Vulcan prototyp, men som utmerket godt kan bygges inn på alle biler.

Ideen er av typen «hvorfor-har-ingen-tenkt-på-dette-før?». I stedet for å tømme oljen ut fra bunnen av motoren, noe ordentlig griseri, som tar ganske lang tid, og så fylle på noe fra toppen, så klikker man på plass en kassett som blir en del av oljekretsen.

Miljøvennlig

Derfor finner man også oljefilteret inne i denne boksen. Når man skifter olje, skifter man også filter, og det hele kan gjøres på 90 sekunder. Kassetten går så tilbake til Castrol som resirkulerer store deler av restene.

Fleksibelt

Vulcan er allerede bygget rundt dette patentet, og det har vært testet i lang tid på en Focus. Castrol sier de samarbeider med alle de store bilprodusentene om dette og at det vil begynne å bli ganske vanlig fra 2020-modellene.

I følge Castrol har systemet solide spesifikasjoner. Det har vært testet i 1,8 G og med en gjennomstrømming på mer enn 720 liter/minutt, hvilket burde holde for en bil.

Plutselig ble smøreolje sexy!

Powered by Labrador CMS