Hyundai Casper Electric

Casper på strøm?

Dette kan bli Hyundais nye bybil

Den har stor suksess på hjemmemarkedet, men Hyundai Casper var egentlig ikke tiltenkt Europa. Det kan snart endre seg.

Publisert

Den har vært på markedet i Korea og India i et par år nå, men Hyundai har sagt det ikke er aktuelt å bringe småbilen Casper til Europa. Med mindre den kan bli elektrisk, og det er kanskje mer aktuelt nå enn bare for et par år siden.

Les vår forhåndsomtale av Casper nederst på siden.

Tidligere i år annonserte den koreanske produsentene at de utvikler en bybil som skal prises til under 20.000 euro, men de har ikke gitt ytterligere detaljer. De medgir at de jobber med et par kompakte elbiler for Europa, og en av disse kan være en crossover.

Godt utgangspunkt

Trolig snakker vi om en elektrisk versjon av nylig oppdaterte i10, men markedet er for tiden mer begeistret for wanna-be SUV-er/crossovere, så hvorfor ikke ta utgangspunkt i Casper som er så populær på hjemmebane?

Det trigget i alle fall vår illustratør til å lage en rendering av hvordan en slik bil kunne se ut med utgangspunkt i Casper og designelementer hentet fra Ioniq 5 og nye Kona Electric.

Mens de større elbilene fra Hyundai er bygget på den avanserte E-GMP plattformen med 800 volts teknologi, vil det være uaktuelt for en så liten bil som Casper.

Men den kompakte K1-plattformen som ligger under i10 kan også benyttes for elbiler. Kia selges allerede en elektrisk Ray EV på hjemmebane bygget på denne. Og hvem trenger vel lang rekkevidde og lynrask lading i en kompakt bybil?

Drivlinje på plass

Med hensyn til drivlinje har Hyundai inngått avtale med BorgWarner om levering av kompakte elmotorer for småbiler med effekt på inntil 135 kW (184 hk), og en slik kan enkelt nedskaleres til ønsket effekt for en småbil.

Hyundai er ikke de eneste som tenker kompakt elbil. Volkswagen snakker åpent om sin ID. 2all som også vil få søsken med Skoda- og Cupra-logo, og BMW har også kompakte bybiler i sine fremtidsplaner.

Om Hyundai kommer raskt på banen kan de få et fortrinn i denne nisjen, så kanskje får vi flere hint allerede mot slutten av året?

Powered by Labrador CMS