Ferrari åpner opp

Pent vær i Roma

Denne var det jo bare å sitte og vente på. Helt siden nydelige Roma ble vist på tampen av 2019 har den jo skreket etter å bli takløs.

Publisert Sist oppdatert

Jeg aner ikke om dere fremdeles har det med å tegne barter og briller på bilder av folk. Selv pleier jeg å endre taklinjene på profilbilder av biler. Enten fastback av store SUV-er eller stasjonsvogner av limousiner – eller jeg tar taket av coupéer.

Ferraris Roma har vært blant de vellykkede ved slike operasjoner.

Nå viser de det i virkeligheten også, og føyer Roma til den lange rekken av åpne Gran Touring-biler fra Ferraris lange historie.

Déjà vu

Egentlig kan vi gå helt tilbake til 1969 – 365 GTS4 var faktisk den siste front-motoriserte Ferrarien med stoff i cabrioleten, slik som denne heldigvis har fått. Eller til F430 Spider, som takket for seg i 2010 – Ferraris siste med stofftak.

Vi har altfor ofte sett at når produsenter går for metall-tak som trekkes ned, skjer det kompromisser som går ut over bilens opprinnelige utseende.

Her er Roma-profilen nesten ikke endret i det hele tatt, selv om det har skjedd mye rundt hekken. Lett inspirert av Portofino som den nå skal erstatte. En aktiv spoiler er med på å vedlikeholde prestasjonene.

Det ser dessuten ut som om bagasjerommet ikke er blitt mye trangere enn det gamle.

Lite vekt-handicap

I tillegg til å kreve mindre av karosserimodifikasjoner er et stofftak også lettere enn et av stål eller aluminium. Denne Spideren veier inin 84 kg over Romas vanlige 1570 kg.

Den er bygget på den samme karbonfiber tub’en som den lukkede, men for det første er den stivet opp skikkelig for å kompensere for frafall av tak. Det koster kilo.

For det andre veier det elektriske opp-og-ned systemet en del. Den nye vind-deflektoren for baksetet også. Som forresten kan heves ved hele 170 km/t. Og de integrerte hodestøttene bak tegner seg også for ekstra vekt.

Like kjapp

De 612 hestene – samme som i den lukkede – lar seg ikke affisere av noen kilo mer. Fremdeles gjør den null til 100 på 3,4 sekunder og konker ut 0,5 % under 200 miles per hour – altså litt over 300 km/t.

Hvis du merker at det begynner å regne må du ned til 60 km/t før du kan be om å få taket opp og på plass.

Interiøret er som i Romaer flest og drivlinjen følger også den gamle oppskriften med 3,9 liter twin turbo V8 på 612 hester og bakhjulsdrift via en åtte trinns automatisert kasse.

Ingen pris, men regn trygt med godt på nordsiden av Romas € 170.000.

Ferrari Roma Spider
Ferrari Roma Spider
Ferrari Roma Spider
Ferrari Roma Spider
Ferrari Roma Spider
Ferrari Roma Spider
Ferrari Roma Spider
Ferrari Roma Spider
Ferrari Roma Spider
Ferrari Roma Spider
Ferrari Roma Spider
Ferrari Roma Spider
Ferrari Roma Spider
Powered by Labrador CMS