Etterlengtet fra Honda

Lanseringen av en ny generasjon Civic Type R nærmer seg. Men en annen nyhet Honda slipper i dag er vel så viktig.

Publisert

Vi har kolleger både i Tokyo og Los Angeles denne uka for å overvære de internasjonale bilutstillingene der. Men de får også se nærmere på modeller som ikke står på utstillingene, som neste generasjon Honda Civic Type R.

Her er bilder og video fra tester den spreke Civicen har gjennomført den siste tiden, og det begynner også å lekke ut detaljer om hva vi har i vente når bilen lanseres i 2015.

Den får en nyutviklet direkteinnsprøytet 2,0-liters V-Tec Turbo-motor. Motoren er et nytt medlem av Hondas Earth Dreams Technology familie.

Vi loves en effekt på i overkant av 280 hestekrefter, men motoren skal likevel greie å innfri de strenge utslippskravene i EU6. Vi vil nok også få den servert i mer siviliserte versjoner.

Se hva Hondas WTCC-fører Gabriel Tarquini synes om nye Civic R

Men langt viktigere enn en ny nisjemodell, er at Honda nå lanserer små turbo bensinmotorer. Det er noe alle de japanske produsentene har manglet i porteføljen sin.

I tillegg til 2,0-literen som skal benyttes i Civic R, lanseres en tresylindret 1,0-liter og en firesylindret 1,5-liter.

Foreløpig får vi ikke oppgitt noen spesifikasjoner, men Honda sier de små turbomotorene, sammen med den nye 1,6-liters dieselmotoren og hybridteknologi, vil bli å finne i en rekke av deres globale modeller i årene fremover.

Vil du se litt mer banekjøring? Værsågod:

Powered by Labrador CMS