Slik blir Volvo V90

Egentlig skulle den ikke avdukes før på Genève-utstillingen i mars, men allerede nå kan vi fortelle det meste som er verd å vite om erstatningen for Volvo V70.

Publisert Sist oppdatert
Volvo V90 R-Design

Volvo er flinke til å holde sin prototyper skjult for spionfotografer, men nå har likevel Automedia klart å manipulere frem et bilde av hvordan nye V90 vil se ut. Vi ser at hekken er influert av Concept Estate som ble vist i Genève for to år siden.

V90 skal vises for pressen i Stockholm 18. februar, men du skal slippe å vente så lenge på de viktigste fakta.

Siden S90 allerede er lansert, kan vi fortelle det aller meste om den nye Herregårdsvognen som får mye til felles med sedanen – blant annet hvilke drivlinjer som skal tilbys.

Flere varianter
Det starter med to firesylindrede dieselmotorer, D4 med 190 hestekrefter i kombinasjon med forhjulsdrift, samt den sterkere D5 med 235 hk og firehjulsdrift. Bensinalternativene er T5 med 254 hk og forhjulsdrift samt T6 med 320 hk og firehjulsdrift.

Senere vil det også komme en toppversjon, T8 Twin Engine, en ladbar hybrid med drøye 400 hester. Men det vil også komme motorer som er mer spiselige for folk flest, D3 og T4, også disse med forhjulsdrift som standard, men etter hvert muligens også med firehjulsdrift.

Tre utstyrsnivåer skal tilbys, Kinetic, Momentum og Inscription, men Volvo vil også presentere en sportslig V90 R-Design utgave, og det er denne illustratørene hos Automedia har manipulert frem et bilde av her.

På plass til høsten
De første kundene får sin S90 levert til sommeren, mens de som vil ha stasjonsvognen må vente ytterligere noen måneder. Ved årsskiftet kommer V90 Cross Country, en arvtager til XC70 som har vært svært populær i Norge.

Nye XC90 har fått en strålende mottakelse internasjonalt, og for å kunne produsere nok av denne samt nye S90 og V90, flytter Volvo nå produksjonen av V60 til fabrikken i belgiske Gent hvor de i dag allerede bygger XC60 og S60, samt de mindre V40-modellene.

Mens V40 i dag leveres i to utførelser, den vanlige og Cross Country-utgaven, vil nek en ny variant se dagens lys neste år i form av CX40.

Se klassiske reklamefilmer for Volvo duett, og en lengre video om Volvos historie.

Powered by Labrador CMS