Audi TT Roadster
Foto: Carparazzi©
Audi TT Roadster
Foto: Carparazzi©
Audi TT Roadster
Foto: Carparazzi©
Audi TT Roadster
Foto: Carparazzi©
Audi TT Roadster
Foto: Carparazzi©
Audi TT Roadster
Datamanipulasjon: Carparazzi©

Audis neste roadster

Tredje generasjon Audi TT ble avduket i mars, men mange vil nok foretrekke modellen som her er avbildet – i alle fall så lenge det er sommer.

Publisert Sist oppdatert

Det er en selvfølge at Audis lille sportsbil også kommer i en toppløs utgave – slik de to foregående generasjonene har gjort.

Nye TT Coupé kommer på markedet i løpet av høsten, mens TT Roadster ligger et halvt års tid bak denne i terrenget. Det kan rime godt med at den avdukes i Paris til høsten, og er på plass hos Audi-forhandlerne innen sommeren 2015.

Evolusjon
Ved første øyekast er det lett å se slektskapet mellom TT Coupé og TT Roadster, og til forgjengerne.

Men med den nye karosseriformen er det også duket for nye drivlinjer. Utvalget er nemlig sparsomt så langt – TT Coupé ble lansert med to alternative motorer, 2.0 TDI med 184 hk samt 2.0 TFSI med 230 hester.

Dessuten toppmodellen TTS med en toliter som varter opp med hele 310 hestekrefter.

Ingen av disse motorene er spesielt tilpasset det norske avgiftssystemet, selv om de har moderate utslipp sammenlignet med ytelsene.

Bredere utvalg
Våre kilder mener Audi vil tilby minst to motorer med lavere effekt – 1,4-liters bensin- og 2,0-liters dieselmotor, begge med 150 hk er gode tips. Audi har jo også en 1,8-liters bensinmotor med 180 hk som et godt alternativ til den kompakte roadsteren.

Les: Våre tester av Audi TT

Toppversjonen Audi TTS, som ble lansert sammen med nye TT, kommer også i roadster-utgaven. Da snakker vi aks-tider på under fem sekunder og toppfart på 250.

Vi er forespeilet en første anledning til å kjøre nye TT Coupé tidlig på høsten.

Powered by Labrador CMS