Seat Leon Cupra R
Seat Leon Cupra R
Seat Leon Cupra R
Seat Leon Cupra R
Seat Leon Cupra R
Seat Leon Cupra R
Seat Leon Cupra R

Heftig Leon Cupra R

Seat lanserer sin hittil heftigste Cupra R-utgave. Dessverre er den ikke til salgs i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Nye Seat Leon Cupra R skal lanseres på den kommende Frankfurt-utstillingen.

Cupra er betegnelsen Seat bruker på sine mest sportslige modeller, men med hele 265 hk blir dette den heftigste gjennom tidene. Hk-antallet skal være den samme som i Leon TDI-utgaven som kjøres i WTCC.

Det er en 2-liters TSI-motor som leverer kreftene til forhjulene. Omsatt til ytelser betyr det 0-100 km/t i løpet av 6,2 sekunder og en potensiell toppfart på 250 km/t. Likevel skal den klare seg med et snittforbruk på 0,81 l/mil.

Oppspritet

Leon Cupra R har en rekke tøffe detaljer i eksteriøret som skiller den fra sine mer ordinære søsken. 19-tommere med dekk i dimensjon 235/35, fyller hjulbuene bra ut. Bak disse sitter solide bremser med knallrøde calipere.

Interiøret er holdt i mørke toner og kjennetegnes av sportsseter i grå Alcantara, LED-belyste instrumenter, multifunksjonsratt i skinn og aluminiumsbelagte pedaler.

SAMLEARTIKKEL: ALT FRA FRANKFURT

Velutstyrt

På utstyrsfronten er det meste standard, som ABS + TCS, ESP + EBA, XDS elektronisk diffsperre, kollisjonsputer rund baut, Isofix fester i baksetene, dekktrykkmonitor, automatisk lystenning med kurvelys, regnsensor, parkeringssensor, cruise control, tosone klimaanlegg og CD/radio + MP3 + 8 høyttalere + MDI og mye annet.

Dessverre er det ingen Seat-representant i Norge, så om du vil sikre deg en Leon Cupra R må du dra til et av våre naboland og hente den. Men bruk for all del Tollvesenets importkalkulator først, for 265 hk gir fryktelig mange avgiftskroner.

SAMLEARTIKKEL: ALT FRA FRANKFURT

Powered by Labrador CMS