Nå kan du bestille nye Golf 8

Volkswagen har nå offentliggjort prisen på lanseringsmodellen av nye Golf 8 i Norge og samtidig åpnet ordrebøkene.

Publisert Sist oppdatert

Først ut er lanseringsmodellen Golf Style 150 eTSI DSG. De øvrige modellene lanseres til sommeren. Lanseringen av den nye Golf er planlagt i mars.

Les våre førsteinntrykk etter å ha kjørt bilen

Med over 35 millioner biler er Golf Volkswagens viktigste modell gjennom tidene, og vil ifølge VWs prognoser forbli dette i internasjonal sammenheng i mange år fremover.

Bare i Norge har over 270.000 eksemplarer funnet sine nye eiere siden 1974. Dette gjør den til Norges mest solgte bilmodell totalt. Golf har toppet salgsstatistikken ikke mindre enn 18 ganger, godt hjulpet av e-Golf de siste årene.

Den åttende generasjonen Golf vil totalt tilbys i syv ulike markedsmodeller. Først ut er lanseringsmodellen Golf Style 150 eTSI DSG.

Fra sommeren kommer innstegsmodellen Golf Life 110 eTSI DSG, to ladbare hybrider inklusive Golf GTE og de sportslige Golf GTI og Golf R. Senere i høst kompletteres modellutvalget av en Golf Style 190 TSI 4MOTION DSG.

Modellprogrammet vil i løpet av 2020 vil bestå av:

  • Golf Life 110 eTSI DSG Mildhybrid
  • Golf Style 150 eTSI DSG Mildhybrid
  • Golf Style 190 TSI 4MOTION DSG
  • Golf Style 204 TSI DSG Ladbar Hybrid
  • Golf GTE 245 TSI DSG Ladbar Hybrid
  • Golf GTI 245 TSI DSG
  • Golf R 320 TSI 4MOTION DSG

Den åttende generasjonen Golf byr ifølge produsenten på en rekke nye innovasjoner: Digitalisert, alltid tilkoblet, intuitiv betjening og elektrifisert.

Den nye Golf er helt ny fra innerst til ytterst. Selve størrelsen er allikevel ikke endret nevneverdig fra forgjengeren. Designet er fortsatt umiskjennelig Golf, og du skal se godt etter for å oppdage at den er ny.

Golf skal ifølge Volkswagen fremdeles være en sporty og kompakt bil og ikke vokse seg ut av segmentet. Den er fremdeles bygget på MQB-plattformen, men med nye motorer og et finslipt understell som har gitt bilen økt komfort og styrerespons.

Prisen på lanseringsmodellen Golf Style 150 eTSI DSG er kr 385.700 (eks. frakt- og leveringsomkostninger) med det importøren beskriver som en svært omfattende standardutstyrsliste.

I likhet med Passat er nye Golf også utstyrt med WeConnect. Det betyr at bilen er kontinuerlig koblet til internett gjennom en kommunikasjonsmodul som sitter i bilen fra fabrikk.

Appstyring av bilen samt Guide&Inform-tjenestene gjøres dermed uten å måtte "vekke" bilen eller koble til via delt internett på telefonen.

Powered by Labrador CMS