Norsk ledelse i tysk mesterskap

15-årige Dennis Olsen gjorde sine saker bra i helgen. Etter en vanskelig start i innledende runder, gikk han helt til topps da det gjaldt som mest.

Publisert Sist oppdatert

Løpet på Wackersdorf var det tredje av i alt fem løp i det tyske mesterskapet. Dennis Olsen fra Våler vant den første runden i Gent, men fikk bare femteplass i Ampfing.

I helgens løp slet Dennis blant annet med å venne seg til denne banen i regnvær og brukte kvalifiseringen til det. Her kjørte han inn til femtetid.

I det første heatet gjorde Dennis en liten miss, og fikk en fjerdeplass. Så begynte motoren å fuske i det andre heatet, og Dennis fikk bare syvendeplass.

Foran søndagens kjøring byttet teamet motor i gokarten, og da fungerte alt som det skulle. Dennis kjørte inn til andreplass i prefinalen. I selve finalen klaffet alt og han tok seieren, foran teamkompis Alexander Lindberg fra Danmark.

Nå leder nordmannen mesterskapet med 84 poeng, foran nederlandske Kim Oomen og tyske Martin Dienst, som har henholdsvis 69 og 59 poeng.

Med denne seieren kan sesongen være over for Dennis Olsen, for det er dyrt å konkurrere på et så høyt nivå Dennis har gjort i år, og budsjettet er begrenset.

Dennis er også kvalifisert til World Cup (VM) den 15.-18. september i Sarno i Italia, og det jobbes på spreng med å få på plass et budsjett slik at han får kjøre løpet.

- World Cup er et meget viktig løp hvor Dennis er blant favorittene, og vi vurderer derfor hoppe av de to siste løpene i det tyske mesterskapet for å prioritere World Cup, sier pappa og manager, Roy Espen Olsen.

- Men det ser litt lysere ut i dag, så jeg håper vi får kjørt alle tre løpene, sier han videre.

Og med de resultatene Dennis har oppnådd internasjonalt i år, vil det være trist om han allerede nå må parkere gokarten.