VW Scirocco Cup
VW Scirocco Cup

Full gass med Scirocco

Volkswagen gjorde det skarpt i årets 24-timersløp på Nürburgring. I første forsøk ble det klasseseier for en Scirocco på biogass. Nå lanseres en ny cup.

Publisert Sist oppdatert

Fra 2010 starter VW en ny cup som skal kjøres parallelt med det tyske DTM-mesterskapet. Serien skal erstatte Polo Cup, hvor blant annet norske Stian Paulsen markerte seg bra for noen sesonger siden.

Siden bilene kjøres på biogass, reduseres de totale CO2-utslippene med 80 prosent sammenlignet med tilsvarende bensinutgave av Scirocco.

Cup-utgaven av Scirocco har 2,0 TSI-motor som er modifisert for å kunne kjøre på gass. Den yter 223 hk og har et maks dreiemoment på 275 Nm. I tillegg kan førerne trykke på en Boost-knapp for å hente frem 30 ekstra hester ved forbikjøringer.

Ved hjelp av hendler på rattet styrer sjåføren en 6-trinns DSG girkasse, og som på standardutgaven av Scirocco er drivhjulene de som sitter framme.

Løpsbilene er utstyrt med en gasstank som rommer 22 liter, utført i karbonfiber og plassert bak førersetet slik at den beskyttes av bilens veltebur.

Såkalt Bio-CNG fremstilles av fornybare ressurser som gress og mais, eller fra biologisk avfall av ymse slag.

Det er unge talenter som skal rekrutteres gjennom den nye cupen, men Volkswagen Motorsport vil også slippe til tidligere førere fra for eksempel Formel 1, DTM, rally og Le Mans samt kjendiser fra TV og scene.

Volkswagen benyttet Scirocco i sin første Junior-Cup i 1976, og denne ble vunnet av Manfred Winkelhock som siden hadde en flott bilsportkarriere frem til han omkom i en racingulykke i 1985.

Siden den gang har førere som Niki Lauda, Nelson Piquet, Keke Rosberg, Bernd Schneider, Tom Kristensen og Michael Schumacher vunnet mesterskap ”powered by Volkswagen”.

Powered by Labrador CMS