Monty Karlan nummer fire i Monte Carlo

Monte Carlo (www.bilnorge.no) – Monty Karlan med Valter Jensen som kartleser ble nummer fire i årets Rally Monte Carlo Historique. Det skjedde etter en utrolig kjøring på slutten av løpet.

Publisert Sist oppdatert

På de siste prøvene kjørte veteranene Karlan/Jensen seg opp fra niende til fjerdeplass. Dermed ble Monty Karlan suverent beste norske i en Porsche.

Bjørn-Inge Indahl, også i en Porsche, ble nummer 39, og Ove Billerud i en Volvo nummer 43. Løpet ble vunnet av belgieren Jose Lareppe i en Opel Rally Kadett.

Avslutningen av årets rally ble dramatisk. En av fartsprøvene måtte kanselleres på grunn av for mye stein i veibanen. Dermed ble to prøver i årets rally kansellert.

Årsaken var mye snø og dermed jordras og trær over veibanen. I rallyområdet var det nesten snøfritt inntil to uker før løpet. Da kom det ned nesten en meter snø som gjorde forholdene krevende.

Col de Turini er den mest kjente prøven i alle Monte Carlo rally, der bilene kjører over et pass på 1600 meter over havet. På toppen er det stor ansamling av publikum, særlig når prøven går sent om natten.

Slik var det også i år. Publikum fra et titalls land kunne se at ungdom fra Italia og Frankrike kastet store mengder snø ut i veibanen for dermed å få mer dramatikk.

Dette er resultat (uoffisielle) for de beste norske i rallyet:

4. Monty Karlan, Porsche

39. Bjørn-Inge Indahl, Porsche

43. Ove Billerud, Volvo

50. Knut Larsen, Volvo

57. Tore Johannessen, Porsche

63. Sven-Erik Bergum. Porsche

69. Petter Granerud, Volvo (som vant en av de beste spesialprøvene)

Se også www.acm.mc

BilNorges samleside for Rally Monte Carlo Historique

Powered by Labrador CMS