Sjokkseier til Stian Paulsen

Stian Paulsen kjørte inn til seier i dagens runde av Seat Leon Eurocup på Mugello-banen i Italia. Dermed overtar han igjen føringen i mesterskapet.

Publisert Sist oppdatert

Nordmannen var raskest på fredagens frie trening, men klarte ikke å gjenta suksessen i kvalifiseringen hvor han kjørte inn til tredje beste tid bak Niels Langeveld som ledet cupen før denne helgen, og Lourenco Beirao.

Stian holdt tredjeplassen ut fra start, og ble i runde etter runde liggende å pushe på Beirao, uten å klare å ta seg forbi ham. Dermed kunne Langeveld i tet åpne en stor luke til de to som lå og knivet om andreplassen.

Live-overføringen på YouTube hadde i dag italienske kommentarer i stedet for engelsk, så det var ikke lett å få med seg hva som ble sagt.

Men mot slutten av løpet kom safety car på banen etter et sammenstøt mellom to konkurrenter lengre bak i feltet. Og da bildene kom fra feltet som lå bak safety car, hadde Stien tatt seg opp til andreplass uten at produsenten hadde fått med seg forbikjøringen.

Da løpet restartet for de to siste rundene, lå Stian og presset løpsleder Langeveld hardt.

Nederlenderen gjorde en feil inn i en kurve som Stian utnyttet maksimalt ved å overta teten. Uflaksen fortsatte for Langeveld som ble passert av ytterligere to konkurrenter og endte på den sure fjerdeplassen. Trolig hadde han tekniske problemer eller utslitte dekk.

Dermed overtar Stian Paulsen igjen ledelsen i cupen, foran Langeveld. Det kjøres et nytt løp søndag kl. 13.00 som du kan følge live på www.youtube.com/seat. Med den formen Stian viste i dag er alt mulig, selv om han har et vanskelig utgangspunkt med startspor åtte.

Powered by Labrador CMS