Nytt Rover-forslag

Rett før helgen fikk John Towers, den tidligere Rover-sjefen, presentert sitt Rover-forslag til den fremdeles nåværende Rover-sjefen, BMWs Werner Säman. Säman skulle gi det et par dagers oppmerksomhet, sa han.

Publisert

Nå virker kanskje Towers forslag litt fjernt. Han akter å beholde Rover som en stor-volum-produsent, på tross av hva markedet for lengst har sagt om den saken. Selvfølgelig får han dermed med seg både industriminster og fagforeninger. Men hvor realistisk forslaget er kan selvfølgelig diskuteres.

Det sies at Alchemy planlegger å kutte 4000 av de 9000 jobbene, at de planlegger en produksjon på under 100.000 biler/år (i fjor 180.000) og at de skal konsentrere seg om å utvikle fabrikken til en spesialisert produsent av sportslige biler.

Towers plan er meget nærmere dagens situasjon, til hvilket industriministeren sier at ”dersom Rover skal selges vil vi foretrekke at den blir solgt til en stor-volum produsent! Det tror vi gjerne, han har nylig måttet love underleverandører som er fullstendig avhengig av BMW/Rover en foreløpig hjelpepakke på 25 millioner kroner.

Helt på tampen før helgen viste BMW plutselig at de er ikke så tøffe som de har villet gi inntrykk av. Med trussel om rettslige grep fra tre fagforeninger bakket de på et forslag om å relokalisere Rover-ansatte til 7 nye forretningsområder. Fagforeningene så på dette som et forsøk på å splitte opp Rover-gruppen allerede nå, noe de påstår er forbudt under Europeisk lov.

Av Jon Winding-Sørensen – Bilnorge.no

Powered by Labrador CMS