Cadillac V (for Victory?)

Cadillac feiret 100 års jubileet sitt nylig. GMs bil-ansikt nummer 1, Bob Lutz, var selvfølgelig der med sin nydelige La Salle fra slutten av 30-årene. Og han hadde ting å si om jubilanten.

Publisert Sist oppdatert

Den første V-utgaven blir CTSI, en spesialutgave av den nye CTS-sedanen (bildet) som skal utstyres med 400-hesters motoren fra Corvette LS1. Lutz lovte at V-modellene ikke på noe område skulle stå tilbake for tilsvarende europeiske modeller. Og denne kjappe fyren med sveitsisk pass i tillegg til det amerikanske, vet hva han snakker om. Har det hjul kjører han det, og han vet hva som skiller det ene fra det andre.

Han sa også at denne V’en godt kunne står for Victory, for håpet er selvfølgelig at V-innsatsen skal hjelpe Cadillac tilbake til gamle høyder som USAs ledende luksusmerke. Men det han virkelig sa da han fortalte at GM har satt av omtrent 4,5 milliarder dollars til oppgradering av Cadillac var: ”Dersom et selskap som vårt ikke engang kan få flaggskipet på rett kjøl, hvordan i alle dager skal vi da klare å få orden på våre andre divisjoner?”.

De fleste forlot samlingen og regnet med at dette skulle Bob greie.

Powered by Labrador CMS