Volt i vinden

Reisen startet i Detroit med Chevrolet Volt, som etter å ha besøkt Shanghai, kom til Frankfurt som Opel Flextreme. GM har avslørt produksjonsplaner for den miljøvennlige bilen. Men først må bl.a. aerodynamikken perfeksjoneres, og da tas alle hjelpemidler i bruk.

Publisert Sist oppdatert

Aerodynamikk er essensielt for at Volt skal bli en suksess

Det er klart at aerodynamikk har stor betydning for en bil som skal bruke minimalt med drivstoff. Under den nylig avholdte LA Autoshow fortalte GM’s videpresident, Bob Lutz, at selv om mange satte pris på konseptbilens utseende, var den langt fra optimal med hensyn til aerodynamikk.

Så for at Volt skal kunne realiseres, sånn rundt 2010, skal den nå perfeksjoneres av spesialister på aerodynamikk som benytter seg av de aller mest moderne hjelpemidler – både store vindtunneler og avanserte supercomputere - til jobben.

For å minnes oss om at prosessen er i gang, sender GM ut denne skissen av en front i utvikling. Mon tro om vi får møte bilen nok en gang i Detroit neste måned? Nå er den i alle fall på sjarmoffensiv i en del amerikanske byer.

Relaterte artikler:

- Spenning for fremtiden

- Volt skal realiseres

- Opel overtar Volt-pinnen

Powered by Labrador CMS