Stor tro på ny Qashqai

Denne uken starter produksjonen av andre generasjon Qashqai. Nissan tror den blir en like stor suksess som forgjengeren.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Automotive News Europe mener Nissans Europa-sjef, Trevor Mann, at nye Qashqai skal matche salget til forgjengeren. Det blir tøft, for den utgåtte modellen var i hele sin livssyklus blant de 10 mest solgte biler i Europa – uansett segment.

LES: Mer om ny Qashqai

Mann forventer et årlig salg på 200.000 Qashqai i Europa, men konsulentselskapet IHS Automotive er skeptiske og mener at økt konkurranse samt en ny X-Trail vil stikke kjepper i hjulene for Nissans planer.

Nye X-Trail vil for første gang tilbys med syv seter, og denne modellen skal erstatte Qashqai +2 som har stått for en god del av salget. IHS forventer derfor at Qashqai kan oppnå 180.500 biler i 2015, og at dette vil synke til 148.000 følgende år.

Nye Qashqai bygges ved Nissans anlegg i Sunderland og er første modell ut på en helt ny plattform fra alliansen - CMF. I 2020 skal denne danne grunnlaget for totalt 14 modeller fra Renault og Nissan, blant annet X-Trail.

I løpet av sine syv års levetid er det solgt 1,2 millioner Qashqai, og den var syvende mest solgte modell i Europa i fjor.

Vi skal snart prøvekjøre nye Qashqai, noe du kan lese på BilNorge i nær fremtid.

Powered by Labrador CMS