Toyota og Subaru utvikler ny plattform

De to selskapene offentliggjorde denne uken at de skal utvikle en felles plattform for elbiler. Første produkt ut blir en felles SUV.

Publisert Sist oppdatert

Plattformen skal benyttes for mellomstore og store personbiler med batterielektrisk drift. De to skal også utvikle en SUV i C-segmentet som skal selges under hvert selskaps eget merkenavn.

– Ved å forene sine respektive styrker, som firehjulsdriften fra Subaru og elektrifiseringsteknologiene fra Toyota, skal de to selskapene sammen møte utfordringen ved å skape attraktive produkter med en appell som kun elektriske biler kan tilby, heter det i en melding fra selskapene.

Helt siden de ble enige om et samarbeid i 2005 har Toyota og Subaru i stadig større grad arbeidet sammen på ulike felt, inkludert utvikling, produksjon og salg. Eksempler er søstermodellene Toyota GT86 og Subaru BRZ.

Plattformen vil utvikles på en måte som gjør det mulig å anvende den for en rekke ulike typer kjøretøy, inkludert sedaner og SUVer i C- og D-segmentene, samt for å tilrettelegge for effektiv utvikling av nye modeller.

Som følge av denne avtalen med Toyota, vil Subaru flytte sine eksisterende BEV-utviklingsressurser til dette nye, felles prosjektet.

Powered by Labrador CMS