Hvor ny blir den egentlig?

Da er det Porsches Cayenne vi skal gjennomgå. Er det noe du lurer på, så kan vi lure på det – på dine vegne. Og kanskje også få et svar.

Publisert Sist oppdatert

Jeg vet ikke om dere husker: Cayenne var den bilen som kom til å drepe Porsche.

Sportsbilikon-produsenten skulle komme med en SUV???

Verden var i opprør.

Tallene her hjemme kan fortelle litt om hvor katastrofal den avgjørelsen var.

Den første fabrikknye Porschen ble registrert på norske skilter i 1955. Siden det har det vært solgt ca. 3.100 ferske utgaver her hjemme.

Nesten 1400 av dem – det er jo ikke langt unna halvparten – er Cayenner.

Hvis det er dette som er katastrofe, skulle jeg gjerne hatt flere sånne selv.

Nå skal den gjøres ny. Foreløpig får vi den bare i statisk versjon. Det kan bli spennende nok det.

For eksempel: kommer de til å profilere den mer som en sportsbil enn som en SUV? For også Porsche er selvfølgelig opptatt av å bevare sportsvogn-imaget sitt.

Akkurat dette spørsmålet tror jeg kan bli litt spennende – etter sponbildene å dømme er det sannelig ikke lett å se forskjell på den gamle og den nye.

Kanskje noe med taklinjen. Helt sikkert den heldekkende lys-stripen der bak. Men om den nye MLB-arkitekturen (Audi Q7, Bentley Bentayga) har forårsaket større visuelle endringer, står tilbake å se.

Og lavere vekt, slik de lover oss, tilhører vel ikke akkurat de elementene vi oppdager først når det er statiske visninger.

Derimot er det fortalt at hvite calipere betyr en helt ny type bremseskiver. At Porsche har utviklet sin egen luftfjæring. At PDK-kassa er kastet på dør, akkurat som dieselmotorer (foreløpig i hvert fall) og at dashbordet – det er det jeg virkelig gleder meg til – er hinsides alt vi hittil har sett.

Jeg håper det betyr litt mer fingertupp-følelse enn det den nye Panameraen bød på.

Men det er sikkert mye mer enn dette dere gjerne ønsker å få greie på. De sier jo at modellendringene denne gang blir større enn da andre generasjon dukket opp i 2010, så det bør jo ha skjedd noe mer.

Send meg spørsmål via denne linken, så skal jeg prøve å finne svarene i når jeg er med på avdukingen i morgen.

Powered by Labrador CMS