Volvo konsept til Detroit

Med fare for å slippe opp for ting å skrive om under Detroit utstillingen som åpner tidlig i januar, kan vi i dag fortelle hva Volvo skal vise på messen. I alle fall ett av deres nye konsepter.

Publisert
på denne linken.

”Volvo SCC er bygget for øyet”, sier de i sin pressemelding. ”Og det henspiller ikke bare på hvordan den ser ut (synes du den er pen??), men også at den er utviklet for å gi føreren optimal sikt gjennom at hans eller hennes øyne plasseres i riktig høyde i bilen”.

Det var optimal sikt de hadde som ambisjon i designavdelingen. Ved å benytte moderne teknologi for å gi føreren hjelp og gjøre kjøringen sikrere. Gjennom å kombinere tradisjonell ingeniørkunst med moderne avansert elektronikk er dette ifølge Hans Gustavsson, sjef for forskning,utvikling og innkjøp, oppnådd. Han forteller videre at samarbeidet har vært tett mellom Volvo og deres morselskap Ford om utvikling av det nye konseptet.

Føreren får gjennom en rekke elektroniske hjelpemidler økt kontroll og bedre muligheter til å fatte riktig beslutning i vanskelige trafikksituasjoner. En sensor leser automatisk av førerens øyne. Deretter justeres setet automatisk slik at øynene plasseres i riktig posisjon for best mulig oversikt over så vel veibane som viktige instrumenter.

A-stolpen, som på tradisjonelle biler hemmer mye av utsikten, er på Volvo SCC gjort gjennomsiktig. Og B-stolpen, den mellom for- og bakdørene, er bøyd innover for å lette sikten bakover. Bilen er også utstyrt med to forskjellige typer 4-punkts sikkerhetsbelter (i stedet for tradisjonelle 3-punkts). Disse er integrert i bilens stolrammer.

Sentrallåsen har fått en utvidet rolle i Volvo SCC. Et system under navnet Volvo Personal Communicator (VPC) inkluderer blant annet en sensor som registrerer hjerteslag inne i en parkert bil. Du merker dermed om noen har brutt seg inn i bilen, eller om et barn eller et husdyr blir gjenglemt.

Når Volvo viser sin Safety Concept Car på årets Detroit utstilling drar de samtidig også teppet av en annen konseptbil. Om den er det eneste de røper at den har forkortelsen ACC. Dere kan jo bruke julen på en gjettekonkurranse i familien som går ut på hva de tre bokstavene skal stå for. Svaret får du på Bilnorge når messen åpner. Senest!

BILDER:
Stort bilde av Volvo SCC
Stort bilde av førermiljø - Legg merke til de gjennomsiktige dørstolpene.
Stort bilde av interiøret - Fører og passasjer sitter i 4-punkts belter.

Av Terje Ringen – bilnorge.no

Powered by Labrador CMS