Hyundai HCD-12 Curb Concept
Hyundai HCD-12 Curb Concept

Hyundai viser konsept

Hyundai skal avduke sin Veloster i Detroit neste uke. Samtidig viser de en ny konseptbil og avansert kommunikasjonsteknologi.

Publisert Sist oppdatert

HCD-12 Curb Concept kaller Hyundai bilen, og informasjonen begrenser seg til to skisser – ett av eksteriøret og ett av et spacet interiør.

Store hjul omfavnet av rause skjermer, og en høy skulderlinje er dominerende trekk. Det ser også ut som sidedørene bak er relativt smale, noe som indikerer fravær av B-stolper og dører som åpnes fra innsiden når de foran allerede er åpnet ala Mini Clubman og Mazda RX-8.

Bakerst aner vi en luke som strekker seg opp på taket med et vindu som bretter seg rundt hjørnene.

Interiøret er ren fremtid, også et typisk trekk for konseptbiler, som aldri finner veien til en produksjonsmodell.

Det er vanskelig å tippe størrelse basert på disse skissene, men det er ikke unaturlig å tenke seg at dette er en modell som skal inn det mest kompakte crossover-segmentet, der vi i dag finner modeller som Mini Countryman og Nissan Juke. Vi får nok flere detaljer neste uke.

LES OGSÅ: Snodig Veloster

På en stor amerikansk elektronikkmesse, CES som pågår i Las Vegas i disse dager, lanserer Hyundai et system de kaller BlueLink.

Ifølge en pressemelding kan BlueLink ringe etter hjelp hvis en bilfører får et illebefinnende eller ikke er i stand til å slåe et nødnummer selv.

Det inkluderer stemmestyring av en rekke funksjoner, har innebygget GPS, og kontroll over mer enn 30 funksjoner, som for eksempel fjernstart og lokalisering av bilen.

Systemet introduseres først i Sonata og Veloster i USA i løpet av året, siden vil det også finne veien til andre markeder.

Powered by Labrador CMS