Abarth 695 Maserati Edition

Abarth 695 Maserati Edition

Abarth 695 Maserati Edition

Abarth 695 Maserati Edition

Abarth 695 Maserati Edition

Abarth 695 Maserati Edition

Abarth 695 Maserati Edition
John Elkann, styreformann i Fiat Spa, foran en Abarth 695 Maserati Edition under Mille Miglia 2012

Fiat for Maseratister

Er det noen som har peiling på hvor mange spesialutgaver Fiat har gjort av sin 500-modell? Den ferskeste er en Maserati Edition.

Publisert

Vi har hatt en rekke Abarth-utgaver av Fiat 500, og vi har hatt flere som har vært knyttet opp mot Ferrari. I hvert fall i navnet.

LES: Spikersuppe med speed

Nå blander de inne det andre sportsvognmerket sitt også: Maserati. Abarth 695 Maserati Edition er det fulle og hele navnet på denne.

Siden det er en bil i begrenset opplag skulle man kanskje tro at opplaget ble 695, men nei da – det stopper på 499 biler. 695-tallet er den klassiske betegnelsen som ble brukt på en rekke av de Abarth- (og Giannini-) trimmede utgavene av den opprinnelige 500.

Men her har vi da en oppjazzet utgave av 500 Convertible, utstyrt med 185 hesters turboutgaven av 1,4 literen, koblet opp mot Abarths Competizione girkasse.

At bilen kommer i sin egen spesielle farge er helt naturlig. Denne er dyp rød og av en eller annen grunn oppkalt etter Pontevecchio i Firenze. Pontevecchio Bordeaux låter vel egentlig litt forvirrende, men Pontevecchio Chianti er kanskje ikke like fornemt?

Bilen har med seg en rekke av de detaljene som også er lagt inn i andre Abarth-utgaver. Et eget lydbilde, for eksempel, eksosanlegget er utviklet spesielt for å imponere over 3000 omdreininger.

Interiøret har det du venter av skinn og kullfiberplater, og denne gangen er det Neptun-gaffelen til Maserati som går igjen både inne og ute.

Bilen debuterte på Piazza della Loggia i Brescia samtidig med at årets Mille Miglia parade fant sted. Utvilsomt et sted der man fant mange i den potensielle kundegruppen. Samtidig åpnet man en internettside som faktisk gir noen svar på spørsmålet i toppen.

www.abarthspecialties.com forteller at det har vært seks spesial-Abarthutgaver av Fiat 500, og denne, Maserati Edition er den syvende.

Den minner også om at de 180 hestene i denne (og i Tributo Ferrari-modellen) holder til 225 km/t og at 5,4 sekunder til de magiske 100 slett ikke er det maksimale denne bilen kan leveres med.

Assetto Corse har ikke bare enda ti hestekrefter mer, den veier også 180 kg mindre. Definitivt en bombe.

Powered by Labrador CMS