Lamborghini Gallardo Superleggera
Lamborghini Gallardo Superleggera

Gallardo Superleggera

Lamborghini Gallardo er ingen sinke, men nå kommer en spesialutgave med enda mer skyv. 10 ekstra hester og 100 kg fettsuging gir bilen det lille ekstra.

Publisert Sist oppdatert

Gallardo Superleggera skal produseres i mindre antall enn den vanlige Gallardo, men noe direkte samleobjekt blir den neppe. Det er vel heller de som virkelig bruker bilen som er målgruppen, for med 100 kg lavere vekt og 10 hk ekstra blir den et godt utgangspunkt for racing når hver hestekraft kun skal bevege 2,5 kg.

Den bruker 3,8 sekunder til 100 km/t – 0,2 raskere enn sin donor. Robotisert mekanisk gearkasse med hendler på rattet er standard.

Motoren er den velkjente V10en på 4.961 ccm – nå med maks effekt på 530 hk ved 8.000 o/min. Bilens originalvekt på 1.430 kg er redusert med 100 kg ved bruk av lette materialer og avansert teknologi. Motordekslet er laget av karbonfiber og gjennomsiktig polykarbonat som eksponerer den kraftige motoren.

Diffuser, deksel under bilen, speilhus, dørpaneler og kanaldeksler er også utført i karbonfiber. Innendørs er det sportsseter i karbonfiber dekket med Alcantara.

Superleggera har en sportspakke som inkluderer stivere dempere og sportsratt i semsket skinn. Den kan leveres i fire forskjellige farger, og skal den kjøres på vei i stedet for bane står et rikholdig program av tilbehør til kundens disposisjon.

Powered by Labrador CMS