Euro-Infiniti til Paris

Infiniti er vel det premium-merket vi vet minst om i Norge. Men en ny modell skal gjøre merket enda mer europeisk.

Publisert Sist oppdatert
Infiniti Q80 Inspiration
Infiniti Q80 Inspiration

Nissan startet Infiniti som er parallell til Toyotas Lexus, men etter 25 år er den fremdeles ikke kommet til Europa i særlig grad. Nissan har lenge sagt at de ønsker å gjøre noe med akkurat det – i det siste har de begynt å vise at de mener det også.

I fjor møtte vi en egen Infiniti-designsjef i Europa, Simon Cox som blant annet har gjort mange avanserte ting for Cadillac. De har nettopp åpnet egen designavdeling i London – helt adskilt fra Nissans store anlegg der. Og nå viser de de første skissene på en ny bil som skal dukke opp i Paris.

Luksuslimo
Q80 er navnet – etter at de har vist oss både Q30 Concept og Q50 Eau Rouge kan det virke som Q80 peker enda mer oppover. Den er i hvert fall større, litt over fem meter i lengden på 3,1 meters akselavstand. Bredde på 203 og høyde på 135 hører også med.

Dette burde blant mye annet også gi god plass inni, og det er det sikkert, spesielt når seteinndelingen ikke beskrives som en fire-seter eller en 2+2, men som en 1+1+1+1! Det høres luksus ut, selv om den vel bør ha parkeringsassistent med den lengden.

Vi får også vite at den har adaptiv fjæring og at den (bombe!) har en hybrid drivlinje. Men det som er mest interessant akkurat nå er designen.

Europa-inspirert
Og selv om det enda er noen dager til vi ser den i levende live, ser det ut som om det er hentet ideer både fra A7 og Panamera her, selv om schwungen i linjene er typisk Infiniti.

Nå ber folkene bak den oss om å se på den som en konseptbil. Den er ikke merket for produksjon slik, men «viser Infinitis klare forestilling om hvordan de skal komme inn i premium fastback-segmentet».

Det ekstremt dråpeformede taket og dørene som åpner seg «som portaler» er vel sannsynligvis show-detaljer som ikke kommer til å bli med inn i produksjon.

Men vi vet altså snart litt mer. Og snart kan vi kanskje også fortelle om Norges-planer.

Powered by Labrador CMS