Kryptisk Lambo

Det kommer en invitasjon fra Lambo til pressekonferanse på Paris-utstilling. Skissen viser noe som Lamborghini i hvert fall ikke bygger i dag.

Publisert Sist oppdatert

Selvfølgelig er det nærliggende å tenke på en hybrid. Ferrari, Porsche og McLaren har jo sine, svært potente er de også. I hyllene til moderfirmaet i Ingolstadt ligger det metervis med hybride drivlinjer, det er bare å reise dit og plukke det med seg.

Og siden noen mener å vite at navnet på dette nye skal bli Asterion, bekreftes i grunnen antagelsen.

Det er godt å ha Google eller en annen oppslagsmotor, dersom man er blåst på gresk mytologi.

For Asterion var et kongenavn i gamle Hellas, og en av disse Asterionene måtte gjøre seg om til en minotaur i en litt presset situasjon – halvt mann, halvt okse! Og hva er vel mer hybrid enn det?

Og dessuten er jo Lamborghinis tyr-referanse til stede der denne gangen også.

At det til og med er tegnet et sikk-sakk lyn gjennom logoen demper jo ikke akkurat denne spekulasjonen.

Egentlig er jeg mer interessert i de få linjene vi blir tilbudt på skissen på invitasjonen. Her er ikke antydning av dagens overdrevne skarpe kanter og hexagone former.

Tvert om, det er et tydelig preg av litt mykt og rundt her, nesten som på de første Touring-karosseriene deres - former som varte helt opp til Espada-tiden.

Selv om dette ikke er mye å bygge på er faktisk denne Lamborghinien noe jeg ser mest frem til i Paris, akkurat nå.

Og – siden vi er inne på gresk mytologi. Hvis Lamborghini noensinne skulle komme på å bygge om en A2 til en slags Lamborghini-tender, slik Aston Martin gjorde med Toyotas IQ, så har vi et godt navn her.

Datteren til Minotaur-Asterionen het nemlig Kreta. Ikke akkurat okse, kanskje, men et bra navn allikevel.

Powered by Labrador CMS