Større Lancer

Bygget på samme plattform som salgssuksessen Outlander kommer Mitsubishi nå med nye Lancer – siktet er rettet mot biler i premiumklassen.

Publisert Sist oppdatert

En ny sedan fra Mitsubishi vil neppe skape like mye aktivitet som forhandlerne av det japanske merket har opplevd med SUVen Outlander. Dette til tross for at man kaller bilen for Lancer Sports Sedan.

Strekker seg

I likhet med mange andre biler har Lancer vokst i størrelse. Den nye bilen er 4,570 m lang og 1,760 m bred. Motoralternativer vil gå fra basismodellen på 1.5 liter/110 HK bensin via en 1.8 liter bensinmotor med 144 hester til en 2.0 liter diesel på 140 hester. Senere vil også en Lancer Evolution dukke opp.

Når Mitsubishi lanserer bilen for Europa på Frankfurt Motor Show, tar man mål av seg om konkurrere med biler som Mercedes-Benz C-klasse, Audi A4 og Volvo S40.

Ettersom Mitsubishi enda ikke har en erstatter for verken Galant eller Carisma vil trolig en større Lancer også falle i god jord hos tidligere, og nåværende eiere av disse to modellene.

Lancer Sports Sedan er utviklet på MMEs design studio i Trebur i nærheten av Frankfurt. Bilen ligner i stor grad på konseptmodeller som Concept-Sportback og Concept-X som også er utviklet i Europa, og har vært vist på bilutstillinger tidligere.

Lanseres i november

Bilen blir lansert i Norge i månedsskiftet november/desember – og blir helt sikkert å finne på den store bilutstillingen Bil07 på 7. – 11. november på Lillestrøm.

I tillegg til Lancer Sports Sedan og Lancer Evolution vil en helt ny femdørs Lancer Sportback komme som et tilskudd til Lancer familien i løpet av 2008. Dette blir en kombikupé som i følge importøren skal passe spesielt godt for det europeiske markedet.

Powered by Labrador CMS