Sykler til Tyrkia for en god sak

Med et betydelig bidrag fra arbeidsgiver Romnes sitter tre voksne menn nå og tråkker seg gjennom Europa. Målet er Alanya i Tyrkia - og en halv million kroner til "Right to play".

Publisert Sist oppdatert

De tre syklistene vil rette en stor takk til Auto Sør og salgsjef Roald Isefjær (i "sivil" på bildet), som stiller følgebil til disposisjon:

Det begynte som et veddemål - å sykle fra Kristiansand til Alanya i Tyrkia.

Går det som Ove Baardsen (56), Rolf Unneland (57) og Reidar Daland (57) planlegger, vil de i løpet en drøy måned ha lagt både Danmark, Tyskland, Italia og Hellas bak seg.

Målet er å være i Alanya, hvor to av sykkel-kameratene har leilighet, i slutten av mai.

Etter at de bestemte seg for å gjennomføre turen, kom ideen om å gjøre den til noe positivt også for andre. De valgte å lage en innsamlingsaksjon, og på den måten bidra til at flere skal kunne oppleve å få realisert noen av sine små drømmer.

- Vi bestemte oss for at det måtte bli noe som er til hjelp for barn og ungdom. Valget falt på "Right To Play", sier Over Baardsen. Han er til daglig salgssjef i Romnes Kristiansand AS.

- Dette er organisasjon, som vi synes gjør en flott innsats.

- Vi gir barna en sjanse til å bli konstruktive deltakere i samfunnet, uavhengig av kjønn, funksjonshemming, etnisitet, sosial bakgrunn eller religion. Gjennom idrett og lek, bidrar vi til å skape sosial endring i samfunn rammet av krig, fattigdom og sykdom, sier syklistene.

Her ser du hvor mye som hittil er kommet inn, og hvilke bedrifter som har gitt bidrag til prosjektet.

De tre planlegger å besøke en del av bidragsyterne underveis. Turen vil derfor går litt i "sikk-sakk" nedover, men den er i grove trekk som følger:


Start 26. april: Kristiansand-Hirtsals(båt)-Aalborg-Esbjerg-Wolfsburg-Hannover-Kassel-Fulda-Frankfurt-Stuttgart-Bergamo-Piacenza-Bologna-Bari eller Brindisi (ferge til Patra)-Pireus )ferge til Cezme). Da er det "bare" ca 650 km igjen over fjellene til Alanya, hvor de planlegger å ankomme 25. mai.

Les mer på: www.righttoplay.com

Powered by Labrador CMS