Ny SUV tetter gapet mellom C-HR og RAV4

Toyota har i dag avslørt at Corolla Cross kommer til Europa for å tette gapet mellom C-HR og RAV4.

Publisert

Modellen er allerede vist i en rekke markeder, sist i USA hvor den skal selges med toliters bensinmotor.

Men når bilen kommer til Europa andre halvår 2022 blir det med femte generasjon hybrid drivlinje.

Bensinmotoren er en 2,0-liter, og uavhengig av om du velger forhjulsdrift eller firehjulsdrift er systemeffekten 197 hestekrefter. Det skal gi en aks-tid til hundre på 8,1 sekunder.

Bilen har en lengde på 446 cm, er 183 cm bred og 162 cm høy over en akselavstand på 264 cm. Til sammenligning måler C-HR 439x179x155 cm mens RAV4 er 460x185x168 cm. Sammenlignet med C-HR får Corolla Cross hundre liter større bagasjerom.

Biler for Europa skal bygges i Japan, men Toyota holder muligheten åpen for europeisk produksjon dersom volumet blir stort nok. Toyota bygger i dag Corolla i England mens C-HR bygges i Tyrkia.

Sammenlignet med den amerikanske utgaven får den europeiske en ny front og nye lykter som ifølge Toyota er bedre tilpasset vår smak.

Corolla Cross får en 10,5-tommers berøringsskjerm øverst på dashbordet og skal som første Toyota på vårt marked leveres med heldigitalt instrumentpanel.

Ifølge JATO er C-HR og RAV4 nummer fire og fem blant SUV-ene på den europeiske bestselgerlisten, bak VW Tiguan, Hyundai Tucson og Peugeot 3008.

I Norge troner ifølge OFV RAV4 øverst på tronen uansett biltype mens C-HR er på en 27. plass med 1569 registreringer hittil i år.

Powered by Labrador CMS