Ford Ka: Ford StreetKa: Kompakt kjøreglede - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Ford StreetKa: Kompakt kjøreglede
NETTKJØRT: Ford sørget for stor media-interesse da de brukte Kylie Minogue som trekkplaster ved lanseringen av StreetKa. Bilen kom til Norge på forsommeren 2003 og er hittil solgt i et svært begrenset antall.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Selv om StreetKa på papiret er den svakest motoriserte bilen i vår cab-karavane, hadde den ingen problemer med å holde følge med sine kraftigere konkurrenter. Manglende hestekrefter blir kompensert for av et sportslig understell, et hjul i hvert hjørne, lavt tyngdepunkt og bilens relativt beskjedne vekt som gjør den lettkjørt og morsom på svingete landeveier.

 

Gromlåt

De to setene er komfortable med god sidestøtte, og selv om rattet er helt uten justeringsmuligheter fant de fleste sjåførene en brukbar kjørestilling. StreetKa har meget presis gearing og gromlåten fra eksosanlegget er en sportsbil verdig. Det eneste vi savnet fra plassen bak rattet var et sted å hvile venstrefoten.

 

I motsetning til de fleste konkurrenter er StreetKa’s bagasjerom like stort enten du kjører åpent eller lukket. Toseteren har et separat rom for oppbevaring av kalesjen når du kjører åpent. Kalesjen heves og senkes manuelt, noe som gir en rask og effektiv av- og påkleding. I åpen tilstand er det mye trekk i normale hastigheter uten vindavviser. Med taket på blir oversikten begrenset både bakover og til siden.

 

Dårlig finish

Det som trakk ned vårt inntrykk av StreetKa var at eksemplaret vi kjørte ristet og skranglet på ujevn vei på tross av at bilen bare var ett år gammel og hadde gått 13.000 kilometer, noe som vitner om dårlig finish. Dessuten var det fukt i lyktene og alarmen slo seg på i tide og utide.

 

StreetKa koster i Norge kr 242.900. Da får du en velutstyrt toseter med en trekkvillig 1,6-liters motor på 90hk, et morsomt leketøy med plass for to pluss weekend-oppakning. En bil som skapt for norske landeveier med høy svingfaktor.

 

J

L

Sportslige kjøreegenskaper

Dårlig finish

Praktisk bagasjerom

Dugg i lykter

Enkel betjening av kalesje

Relativt høy pris

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: