Alfa Romeo 147: Noe helt annet - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Noe helt annet
BRUKTBIL: Alfa Romeo er på offensiven i Norge, men hva med en brukt 147 – tør du det?
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

 

En brukt Alfa 147 er en av de morsomste bilene i sin klasse. Vår inngrodde skepsis mot italienske biler gjør at du kan finne en fin bil til en hyggelig pris.
 
Mange importørbytter, parallellimport og et tidvis noe frynsete rykte – har ført Alfa Romeo ut i skyggenes dal.
 
Alfa Romeo 147 kom i 2001 og erstattet 146 og før denne 145. Faktisk stakk den dette året av med den noe omdiskuterte Årets bil-prisen.
 
Ikke primært for familien
 
Selv om 147 finnes både med tre og fem dører, er den først og fremst en fryd for den som kjører, og for passasjeren. 
 
I baksetet er det trangt, og bagasjeplassen er heller ikke noe å skryte av. Sittekomforten i framsetene er klart godkjente.
 
Kjøreopplevelsen er imidlertid sportslig og en rask gjennomgang av våre nybiltester av 147 viser at alle Bils journalister har vært entusiastiske.
 
Morsomme motorer
 
Den vanligste motoren her hjemme i 147 er 1,6-literen med enten 102 eller 120 hester. I tillegg finnes det på de nyere modellene med den kjente 1,9-liters turbodieselen med 120 hester, og en toliters bensinmotor på 150 hestekrefter.
 
Rosinen i pølsa er imidlertid selvsagt GTA-modellen som byr på 250 hester fra en treliters V6er. Som tilvalg finnes den halvautomatiske Selespeed-girkassen. Der girer du manuelt, men med en automatisk hydraulisk clutch.
 
Når vi leser om erfaringene med denne girkassa, er det tydelig at det er litt elske/hate-forhold hos de som har kjørt den. Den kan nok oppleves som litt rykkete, og særlig med tanke på at vi snakker om en bruktbil kan det være greit å velge den manuelle varianten.
 
Bingolotto?
 
Når det kommer til kollisjonssikkerhet er det lite å rope hurra for når vi snakker om 147. Tre stjerner lyser mot oss i EuroNCAP fra 2001. Både Ford Focus og Volkswagen Golf hadde fire stjerner allerede på slutten av nittitallet.
 
Det store spørsmålet er selvsagt kvaliteten på disse bilene. Ifølge tall fra det svenske biltilsynet og tyske ADAC er Alfa Romeo 147 omtrent på høyde med gjennomsnittsbilen.
 
Noen unntak finnes imidlertid. Ett av dem er frontlysglassene. Disse er laget av plast, og har en tendens til å bli slitt og sprekke.
 
Foringer i bakstillingen slites og må byttes – dette sammen med bærekuler foran er en svakhet og bør sjekkes.
 
Ellers fremstår faktisk 147 som en bil som ikke er noe dårligere skrudd sammen enn konkurrentene. Sjekk for sikkerhets skyld også lekkasjer fra styreservoen.
 
Rust og Alfa har hengt tett sammen. 147 er heller ikke blant de beste her – til tross for at store deler av karosseriet er galvanisert, er verken bakluke eller panser rustbehandlet. Ta en skikkelig sjekk av hjulbuer bak – der kan det være sjanse for å finne noe.
 
Pass også på registerreim, den skal skiftes hver 60 000 kilometer – og som så ofte ellers er det dyrt om den ryker. Ser du opp for disse potensielle fallgruvene, er Alfa Romeo 147 slett ikke noe dumt bruktbilvalg. Du kan snu merkets noe rufsete rykte til å finne et bra eksemplar til en bra pris.

Først publisert i Bil nr 6-2010.

 

Fakta om Alfa Romeo 147:

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: