Øystein Helgheim ble Bilsporttalentet 2011

Gokart-føreren Øystein Helgheim (15) fra KNA Nordvest stakk av med seieren i konkurransen "Bilsporttalentet 2011" Premien har en verdi av 325.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport.

Blant alle bilsportsutøvere mellom 15 og 22 år blir fem finalister plukket ut. Årets finalister ble testet over to dager på Vålerbanen i september.

Både kjøring med Subaru Impreza rallybil, Seven Racing, gokart og crosskart inngikk i konkurransen.

I tillegg måtte finalistene gjennom en knallhard fysisk test bestående av terrengløp og terrengsykling, og de måtte presentere seg selv for juryen og de må gjennom et TV-intervju.

I tiden fra finalen og frem til i dag har de fem levd i stor spenning.

Juryen hadde en vanskelig oppgave, for alle de fem finaledeltagerne leverte en sterk konkurranse.

Til slutt ble juryen enig om at den som kom best ut av alle de krevende testene, og viste størst fremgang i år var Øystein Helgheim fra Ålesund og KNA Nordvest.

Øystein Helgheim (15) fra Ålesund og KNA Nordvest er en av våre unge spennende gokartførere.

Han deltok på den internasjonale talentskolen FIA Karting Academy Trophy i fjor, og der var han på pallen i to løp og endte på 7.plass sammenlagt.

Han fulgte opp med 6. plass i EM i KF3 i år, og han endte også på 6. plass i det knallharde italienske mesterskapet.

Bil og BilNorge.no er støttespillere for Norges Bilsportforbund i tillegg til NAF Trafikksenter Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, MA, NMK, Team Super Nasjonal, Kollevold Rallyimport, Proffklær, Subaru/Voldsund Motor og TV Media Produksjon AS.