Fiat : Norge “sviktet” Fiat - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Norge “sviktet” Fiat
Reuters forteller at Norge stemte mot Fiat-sammenslutningen med Chrysler på aksjonærsamlingen den 1. august. Dessuten har Oljefondet solgt seg ned i selskapet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det såkalte Oljefondet har lenge hatt eierinteresser i Fiat, med de 2,15 prosent de registrerte seg for foran det ekstraordinære møtet i forrige uke, var det (det vil si vi, du og jeg) en av de største eierne i Fiat.

LES OGSÅ: Fiat blir global

På spørsmål fra Reuters ville ikke den Norske Bank svare på hvorfor den stemte som den gjorde. Ikke overraskende, den uttaler seg aldri om enkeltinvesteringer.

Nå gikk avstemningen den veien Fiat-ledelsen ønsker, bare 8 prosent stemte mot. Men dealen kan allikevel bli droppet dersom mange nok benytter seg av retten til å selge seg ut av selskapet etter at beslutningen, også om flytting av hovedkontoret til et annet land, blir benyttet.

Fiat har tidligere sagt at dersom så mange som fem prosent av aksjene må kjøpes tilbake av selskapet, til en pris som akkurat nå er langt over aksjekursen, vil ikke sammenslåingen finne sted. Frem til 20. august kan aksjonærene benytte seg av denne retten.

Det er et lite mysterium med «vår» innsats. Reuter sier at vi var registrert med 2,15 prosent, mens Concob, Italias nasjonale børs-vokter, forteller at «vi» hadde solgt oss ned til 1,338 prosent dagen før avstemningen.

Råd til Norges Bank: Bruk de pengene dere fikk for Fiat til å kjøpe oss opp i Formel 1.

Etter at Bernie Ecclestone klarte å kjøpe seg fri fra en ugrei tysk korrupsjons-rettssak for 100 million dollar (man tror jo ikke det er sant), kommer verdien på Formel 1-sirkuset til å fyke rett til værs.  

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: