Kia : Kias hybride HUV - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img
2 bilder i galleri
Kias hybride HUV
Kia viser de første skisser av Niro – en hybrid SUV som kommer til Norge på høsten.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Bilen vises ikke i Detroit, men skal debutere på bilutstillingen i nabobyen Chicago om en måneds tid. Likevel kunne de ikke dy seg for å slippe litt informasjon og droppe de første skissene når de likevel hadde oppmerksomheten fra verdens bilpresse.

Nå kaller de den forresten ikke SUV, men HUV – for Hybrid Utility Vehicle. Hvorfor tenkte ikke Lexus på den vrien da de lanserte verdens første HUV, RX 400h, for over ti år siden?

To verdener
Bilen er designet i tett samarbeid mellom Kias designsentre i California og Sør-Korea.

Ifølge Kia er Niro den første modell som skal bygges på deres dedikerte eco-plattform, og de lover et CO2-utslipp på under 90 g/km basert på den europeiske NEDC-syklusen takket være kombinasjonen av en nedskalert bensinmotor og elmotor.

Men Kias eco-plattform er neppe veldig forskjellig fra Hyundais plattform som skal danne grunnlag for en modell med tre forskjellige eco-drivlinjer.

Vi vet nemlig at Niro først lanseres som vanlig hybrid høsten 2016, men at den i 2017 også kommer som ladbar hybrid. Og da mangler vi jo bare en ren elbil for å få samme palett som Hyundai skal tilby med sin Ioniq.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: