Toyota : Toyotas kompakte crosser - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
25 bilder i galleri
Toyotas kompakte crosser
Nå er det alvor – etter å ha vist frem konseptbiler i to år, står Toyota C-HR i produksjonsform i Genève. Det gikk langt bedre enn vi fryktet en stund.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Jeg skal medgi at jeg var ganske skeptisk da Toyota viste sin første konseptbil med betegnelsen C-HR på Paris-utstillingen i 2014. Ikke bare hadde den et (mildt sagt) spesielt utseende. Navnet var også sammensatt av to populære Honda-betegnelser.

Så dukket den opp igjen i Frankfurt sist høst, fortsatt som konsept, men i langt mer ferdig form enn året før. Blant annet hadde den nå fått fem dører mot forgjengerens tre.

Men vi kunne ikke unngå å tenke stakkars barn som skal sitte i baksetet, de får ikke sett mye av landskapet gjennom de små siderutene.

Nå skal vi ikke påstå at Toyota har tatt hensyn til våre innvendinger, men de har i alle fall tonet ned de mest ekstreme uttrykkene fra konseptene, og sluppet litt mer lys inn gjennom siderutene.

Sporty linjer
Det de heldigvis har opprettholdt er det coupé-aktige profilen og skjulte håndtak til bakdørene. Jeg synes den nå tar seg ganske så bra ut, men jeg skal for ordens skyld be en av mine kolleger i Genève stikke innom Toyota-standen og bekrefter om jeg har rett.

Selv om jeg ikke har fått de fysiske målene ennå, vil jeg anta at vi snakker om et format i området der Mazda CX-3 og den kommende Audi Q2 befinner seg. En størrelse som har vist seg å passe bra, ikke bare for primærgruppen, unge familier, men også for oss som har levd en stund.

- Lengden på C-HR er 435 cm, så den er nærmere Nissan Qashqai enn modellene du nevner, kommenterer Toyotas norske informasjonssjef, Espen Olsen etter å ha lest saken. Han legger til at bredden er 179 cm, høyden 157 cm og akselavstanden er 264 cm.

Her kan du sjekke målene til Qashqai og sammenligne – det ser ganske likt ut ja.

Nøysom
Den hybride drivlinjen høres ganske identisk ut med den som sitter i nye Prius som vi nylig prøvekjørte – en samlet effekt på 122 hestekrefter og et CO2-utslipp på 90 gram per kilometer er respektabelt. CVT girkasse og forhjulsdrift er standard og eneste alternativ.

De som mot formodning ikke vil ha hybrid, kan i stedet velge en 1,2-liters turbo bensinmotor med 115 hk tilsvarende den som nylig ble lansert i Auris. Denne kan kombineres med manuell eller CVT girkasse. Du kan også be om å få den med drift på alle hjul.

Toyota C-HR skal bygges ved deres fabrikk i Tyrkia (TMMT) mens den hybride drivlinjen produseres i Deeside, Storbritannia.

Norsk lansering skjer mot slutten av året.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: