Fiat : Fiat for Brasil - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img
2 bilder i galleri
Fiat for Brasil
Fiat viser hvor viktig Sør-Amerika er for dem ved å lansere enda en ny, spennende bil i Brasil. Mobi heter den.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

En moderne A-segmentbil med kompakte mål og en vekt på bare 900 kg, er sånt som gjør at jeg smiler fornøyd.

Denne gang er det altså Fiat som finner frem feel-good følelsen hos meg. Det eneste skåret i gleden er at kan ting tyde på at bilen forblir en kun-for-Latin-Amerika modell.

Sist de viste en ny Brasil-konstruksjon, pickupen Toro, var det jo klart at den skulle gjøres klar for store deler av resten av kloden også. Det er ikke like klart her.

Nye markeder
Vi må dessverre slå fast at det er andre markeder enn Europa som er av interesse for de globale produsentene – vi opplevde det nylig da Renault introduserte sin Kwid for det indiske markedet på Delhi-utstillingen i fjor. 

Akkurat som Kwid har designerne lånt mengder av crossover design-språket for den nye Mobi.

Det gjør at noe som egentlig kunne endt som en liten boks (357 x 163 x 155 cm) virkelig har fått en skikkelig visuell tyngde – selv når den er fotografert på det magreste 13-tommers hjulsettet som er tilgjengelig for denne.

Praktisk
Oppskriften er bybil, - den ser robust ut, se på Range Rover-type panseret eller det svarte glasset i bakdøren – og den har plass til inntil fem personer og med store, vide døråpninger slik at det lett å komme seg inn og ut.

Fleksible bakseterygger og en egen Cargo Box – separat og transportabel pakkeavdeling i bagasjerommet – tyder på at også her har man tenkt praktisk.

Bybil
1-liters motor – og det finnes ikke alternativer – forteller om lavt forbruk og ikke akkurat motorveiprioritet.

Dessuten virker Live On opplegget smart. Der du ikke kobler telefonen til bilen, men bilen til telefonen, slik at det er telefonen din som fungerer som multimedia-enheten når du er der og kjører.

Sa jeg Live On? Her har Fiat gitt oss muligheter for feiltasting. For bilen finnes nemlig i seks forskjellige utstyrsnivåer, hvorav en heter Like On. Alle seks er Easy, Easy On, Like, Like On, Way og Way on.

Litt bedre enn andre utstyrsversjonsnavn jeg kunne tenke på.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: