Opel Zafira: Zafira oppgraderes - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
15 bilder i galleri
Zafira oppgraderes
Opel foretar en midtlivs oppdatering av sin praktiske familiebil, Zafira.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Dagens Zafira hadde premiere på Frankfurt-utstillingen høsten 2011, og dermed er tiden moden for en oppdatering før den går løs på sine 3-4 siste leveår.

Designmessig ser vi den får trekk overført fra Astra og andre nyere Opel-modeller. Fra Astra henter den også det avanserte LED AFL lys-systemet som har fått meget god mottagelse i pressen.

Innendørs trekker Opel frem Flex7 setesystem, ergonomiske AGR-seter og siste generasjon IntelliLink som gir tilgang til Apple CarPlay og Android Auto.

Smart assistanse
Endelig er også OnStar på plass i europeiske GM-modeller. Systemet kan være livreddende om uhellet skulle være ute, enten ved at du selv ber om hjelp, eller gjennom at systemet varsler automatisk.

I tillegg gir OnStar deg tilgang til tjenester som assistanse ved stjålet bil, mulighet for live diagnose av bilen, hjelp av personlig rådgiver til å finne og laste ned reisemål i navigasjonen og full kontroll via din egen MyOpel-app til din smarttelefon.

Opel Eye benytter avansert kamerateknologi for å styre de nye LED AFL-lysene, lese skilt og varsle ved fare for å kjøre på en annen bil bakfra.

Ny skjerm
Infotainment-skjermen som tidligere satt høyt oppe på dashbordet, er flyttet lenger ned og byttet ut med en moderne berøringsskjerm.

Opel argumenterer med at dette bidrar også til å redusere antallet knapper, men vi får håpe de har valgt å beholde de viktigste funksjonene på trykknapper så man slipper å trykke på skjermen mens man kjører. Det kan være meget distraherende.

Fleksibilitet
I baksetet kan passasjerene nyte godt av det Opel betegner som «lounge-posisjonen» for de to ytterste setene. Ved å slå sammen det midterste setet til armlener og skyve de to ytterste setene inn mot midten og bakover, får man benplass man ellers bare finner i store luksuriøse sedaner.

Trenger du ekstra plass til passasjerer, kan du felle opp ett eller begge setene som ligger lagret flatt i gulvet, og danne en tredje seterad.

Alternativt kan alle setene legges flatt, og gi et enormt bagasjerom, med god plass til både bagasje og fritidsutstyr.

Markedet for såkalte flerbruksbiler har krympet betraktelig de siste årene, og er i stor grad overtatt av SUV-er. Men i sine glansdager var Zafira sammen med Volkswagen Touran blant de mest solgte modellene i Norge.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: