Chevrolet US : Det nærmer seg Bolt-produksjon - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
26 bilder i galleri
Det nærmer seg Bolt-produksjon
GM har startet preproduksjon av Bolt i et hypermoderne anlegg. Går det som planlagt er bilen i Norge neste år.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

I bilindustrisammenheng har det gått rekordraskt fra vi første gang møtte konseptbilen Bolt EV på Detroit-utstillingen for halvannet år siden, til den nå klargjøres for produksjon.

Bolt EV blir den første masseproduserte elbil med rekkevidde over 200 miles (320 km), kombinert med en prislapp som er oppnåelig for folk flest, rundt 30.000 dollar i USA.

Det tilsvarer en norsk pris på 250 - 300.000 kroner, og da er vi omtrent på nivå med e-Golf og Leaf med stor batteripakke (30 kWh).

Det bør gjøre Opel Ampera-e - den europeiske utgaven - meget konkurransedyktig når bilen etter planen er på plass i løpet av 2017.

Kanskje ikke Tesla Model 3-dealen var så bra som du trodde likevel? 

Kompakt og romslig
På tross av et relativt beskjedent fotavtrykk er Bolt meget romslig. Ja, faktisk på nivå med en Tesla S innvendig om vi skal tro GM, og med vesentlig bedre takhøyde. 

Drivlinjen, som er utviklet av GM i samarbeid med den koreanske elektrogiganten LG, benytter en 60 kWh batteripakke plassert i gulvet for å levere energi til elmotoren med en maks effekt på 150 kW (204 hk).

Grønn kraft
GMs Orion Assembly Plant i Michigan skal stå for den globale produksjonen av Bolt EV, og her er det investert tungt – ikke minst for å forvolde minst mulig skade på miljøet.

Fabrikken er rangert som den åttende største bruker av grønn kraft generert lokalt i hele USA.

Over halvparten av energien hentes fra metan som genereres fra et lokalt søppelanlegg. I tillegg er det et 350 kilowatt solcelleanlegg på området. Innen 2020 er GMs mål å benytte 125 megawatt fornybar energi, og de er godt i rute til å nå målet.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: