Kia Niro: Kia viser konkurrent til Hyundai - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img
4 bilder i galleri
Kia viser konkurrent til Hyundai
Kia har i dag avduket sin nye elbil i Korea. Niro Electric blir en direkte konkurrent til Hyundai Kona.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Dersom du er blant de tusenvis som står på venteliste for å kjøpe en Hyundai Kona Electric, så kommer det nå et nytt alternativ som kan være like attraktivt. Kia lanserer nemlig elbil-utgaven av Niro, og den har svært mye til felles med sin «fetter» fra Hyundai.

Vi snakker en kompakt SUV / crossover med elektrisk drivlinje og en rekkevidde som gjør at denne kan dekke det daglige bilbehovet for svært mange.

Kia antyder nemlig en rekkevidde per opplading på 450 kilometer etter den nye WLTP-standarden (som er langt mer realistisk enn dagens NEDC målemetode). Niro Electric får en batteripakke med kapasitet på 64 kWh – det samme som Hyundai Kona.

Klarer du deg med kortere rekkevidde kommer den også i en versjon med 39,2 kWh batteri – det skal gi en rekkevidde på 300 kilometer.

Jeg regner med at Kia, som Hyundai, også vil operere med forskjellig motoreffekt i forhold til batteripakkene

Men Niro EV er heller ikke en bil du kan kjøpe i morgen – den europeiske lanseringen finner sted på høsten Paris-utstilling, og de første bilene kommer til Norge i desember.

Det forventes en strøm av elbiler med rekkevidde på dette nivået neste år, så det er ingen grunn til å forhaste seg. Du må uansett regne med lang ventetid for de fleste av dem, med mindre du velger en Nissan Leaf som kan leveres på relativt kort tid

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: