Seat : Norsk regnmester på pallen i Budapest - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Norsk regnmester på pallen i Budapest
Endelig skulle det lykkes for Stian Paulsen i den tøffe europeiske TCR-serien. Etter mesterlig kjøring på regnvåt bane tok han andreplass i lørdagens løp.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

– Det har egentlig vært en vanskelig helg der vi har slitt med å finne det riktige oppsettet på bilen. Det gikk dårlig på fredagens frie trening, og vi klarte ikke å kvale inn til bedre enn 12. plass i løpene, så vi hadde et vanskelig utgangspunkt, sier Stian Paulsen til BilNorge.

Men i lørdagens løp fikk Stian god hjelp fra værgudene som drysset regn over banen før løpet startet.

– Jeg skulle ønske det var enda våtere, for det var ikke verre enn at vi startet på slicks, og banen tørket gradvis mer og mer opp gjennom løpet, sier Stian.

Fra startspor 12 fikk han en meget bra start og passerte tre biler allerede før første sving på banen i utkanten av Budapest. Da bilene passerte etter første runde hadde han plukket hele seks plasser.

Hard kniving mellom de som kjempet om de fremste plassene, medførte mye knuffing og flere avkjøringer, og da løpet nærmet seg slutt hadde nordmannen avansert helt opp til andreplass.

Safety Car kom på banen etter en avkjøring, og da den kjørte i depotet igjen gjensto kun to runder.

Stian ble passert av Julian Briché i Peugeot på siste runde, men skulle få en overraskelse da han kjørte i depotet for å entre seierspallen.

– Jeg hadde ikke noe å stille opp med mot Briché som hadde en vesentlig raskere bil enn min, men jeg tenkte at en pallplass var viktige enn å risikere et sammenstøt eller en avkjøring, sier Stian.

Men det han ikke visste før etter løpet, var at Briché fikk en tidsstraff på 30 sekunder for å ha forårsaket at en konkurrent kjørt av banen. Dermed kunne nordmannen entre nest øverste trinn på seierspallen, kun slått av Hyundais fabrikkfører Dusan Borkovic.

Søndagens løp ble kjørt på tørr asfalt. Stian avanserte et par plasser i starten, men klarte ikke å henge med de raskeste og endte løpet på 10. plass.

– Bilen min er ikke ideell for denne banen, og vi fant aldri det perfekte oppsettet. Men i sum er jeg godt fornøyd med helgen, og det smakte umåtelig godt med lørdagens pallplass, avslutter Fredrikstad-gutten som nå setter kursen mot sitt verksted i Tyskland.

Neste løp i TCR Europe kjøres på nederlandske Assen i helgen 18.-19. august.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: