Tesla : Tesla gjør Europa-tilpasning - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Tesla gjør Europa-tilpasning
Teslas nye folkemodell får langt flere lademuligheter enn dagens modeller.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Dagens Tesla-modeller benytter en egen ladestandard med såkalte Type 2-kontakter. Dermed er modellene Model S og Model X låst til Teslas ladestasjoner - dog med unntak av at de kan lades via adapter på Chademo ladepunkter. 

Men nå forteller Tesla at den europeiske utgaven av Model 3, som forventes å bli en volumselger i flere land enn Norge, vil benytte CCS – ladestandarden de fleste europeiske produsenter forholder seg til. Hyundai har også valgt denne standarden, og Kia er på vei over fra Chademo til CCS. 

Dermed får Model 3 tilgang til et vesentlig større nett av ladestasjoner enn hva tilfellet er for Model S og X.

Samtidig vil Tesla bygge om egne ladestasjoner slik at de i tillegg til Type 2 også utstyres med kontakter for CCS-standarden. Om Tesla åpner for det, kan i prinsippet da alle elbiler med CCS-kontakt benytte Teslas ladestasjoner, i tillegg til de mange CCS-stasjonene.

Om så skjer er den dårlige nyheten for Tesla-eierne at de heretter må slåss om plass med eiere av også andre elbilmerker på de travleste inn- og utfartsdagene.

Det skal på sikt også bli mulig for eiere av Model X / S å få kjøpt adapter tilpasset CCS-standarden slik at også disse kan benytte det godt utbygde og stadig større nettverket av CCS hurtigladere.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: