Audi Q3: Audi utvider Q-familien - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
Audi utvider Q-familien
SPIONBILDER: Audi er i ferd med å utvikle et nytt alternativ for dem som vil skille seg litt ut i mengden.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Tidligere har vi og andre medier omtalt denne som Q4, men nå som Audi begynner å uttale seg konkret om nykommeren får vi vite at betegnelsen blir Q3 Sportback. Q4-betegnelsen sparer de til annet bruk.

Modellen skal avdukes i løpet av inneværende år, så det er den ekte varen som her er knipset under testing i Nord-Sverige.

Audis designsjef har uttalt at nykommeren er «mer enn en coupé-utgave av Q3». Han bekrefter at designerne har fullført sin del av jobben for lenge siden, og at bilen skal produseres ved Audi-fabrikken i Györ i Ungarn.

Q3 Sportback blir del av en stadig voksende SUV-familie fra Audi der e-tron uten sidestykke er modellen med største interesse i Norge og tusener på venteliste.

Modellen vil få en coupé-formet taklinje, men den vil fortsatt være en SUV – hva nå det må innebære. Naturlige hovedkonkurrenter vil være BMW X2 og Mercedes GLA.

Nykommeren skal selvsagt bygges på den fleksible MQB-plattformen som i dag sitter under de fleste modeller fra VW-konsernet. Og den vil dele komponenter med nye Q3 som nettopp er kommet på markedet.

De første antydninger om at Audi planla en Q3 Sportback – eller Q4 som den ble omtalt som den gangen – kom gjennom TT Offroad Concept som ble vist i Beijing i 2014

Innendørs vil du finne det du forventer i en moderne Audi, inkludert avanserte elektroniske hjelpemidler som gjør reisen så sikker og komfortabel som mulig. Selvsagt kan du også velge og vrake i en rikholdig liste over tilleggsutstyr.

Drivlinjene vil tilsvare de som leveres i Q3, siste generasjon 1,5-litere for bensin og diesel samt nye 2,0-litere i de mer motorsterke modellene.

Toppmodellen blir RS Q3 som får Audis velrenommerte 2,5-liter under panseret. Den kan få så mye som 400 hestekrefter.

Mer interessant for oss blir en ladbar Q3 e-tron med ren elektrisk rekkevidde på drøyt 50 kilometer. En slik modell trenger de nemlig i det kinesiske markedet, og derfor er den svært viktig.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: