Skoda : Skoda skisserer Genève-nyhet - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img
2 bilder i galleri
Skoda skisserer Genève-nyhet
Vi har fått vite navnet på Skodas kommende kompakt-SUV. Nå følger de første skissene, men egentlig har vi sett vel så mye tidligere.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Den tsjekkiske produsenten fortalte nylig at de hadde greid å finne nok et SUV-navn som startet på K og endte på Q.

Navnet – Kamiq – stammer ifølge Skoda fra språket til inuitt-urbefolkningen. Ordet beskriver "noe som passer perfekt i enhver situasjon", forklarte de i en pressemelding.

I dag sender de ut de første skissene, og vi ser tydelig at bilen som skal debutere i Genève har svært mye til felles med den lekre konseptbilen, Vision X, som sto på samme messen i fjor. 

Da foreslo vi at Skoda burde benytte den godt innarbeidede Yeti-betegnelsen, men de har tydeligvis ikke lyttet til vår anbefaling. Kamiq passer nok bedre inn i familien som allerede inneholder Kodiaq og Karoq.

Foreløpig er det meget sparsomt med fakta om den kompakte SUV-en, men fjorårets konseptbil hadde omtrent tilsvarende mål som Volkswagen T-Roc. Den var utstyrt med en hybrid drivlinje, ikke ladbar, der forbrenningsmotoren kunne fyres på enten bensin eller gass.

Vi kan nok regne med mer konvensjonelle drivlinjer for Kamiq i startfasen, men ser ikke bort fra at hybride varianter kommer på programmet etter hvert.

Slektskapet til Skodas øvrige SUV-modeller kommer tydelig til uttrykk i grillen med de doble stolpene, men Kamiq skiller seg ut gjennom lyktene som minner mer om de man finner på blant annet nyere Citroën-modeller.

Her sitter kjørelysene i en stripe øverst, over hovedlyktene som nok også blir LED-er. I tillegg er Kamiq første Skoda-modell som får dynamiske blinklys både foran og bak.

Verdenspremieren skjer altså på bilutstillingen i Genève som pågår fra 5. til 17. mars. Der er vi selvsagt på plass for å gi deg full dekning av alle nyhetene.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: